tisdag, januari 12, 2010

... i vilken vår hjältinna stickar sig genom stan

Det fungerar alldeles utmärkt att sticka på tunnelbanan också. Åtminstone med små korta strumpstickor. Sitta och veva med långa stickor blir nog lite väl bökigt, åtminstone i böket mellan Gullmars och Rådmansgatan, ungefär.

När jag klev på bussen så var min favvochaufför tillbaka. Han har haft en lång och fin semester, sa han. Bara varit hemma och tagit det lugnt med familjen. Jag gillar att han tar sig tid att prata, att skoja lite och att alltid önska en trevlig dag. Han blir naturlitgvis bemött på samma vis, och då inte bara av mig. Dessutom gillar jag hans offensiva körstil. :-)

Jag fick ont i magen när jag klev in på jobbet. Det har jag fått sedan efter jullovet. Annars var det ju ett tag sedan, men jag tillskriver det allmän stress över att hinna göra en bra överlämning, lite sorg att lämna några kollegor jag trivs extra bra med, liksom mina elever. Och så flytten... nytt jobb... studera igen. Det där sista handlar om positiv stress, men det är ändå... stress.

Nu är första vändan jobbkaffe klar att drickas. Strax ska jag ha möte med vår SYV Solbritt. En av de där jag verkligen kommer att sakna. Sedan ska jag skriva in mina elever i sina respektive ämnesfördjupningsgrupper och när jag gjort det lär det vara fullt ös medvetslös ända tills det är dags att gå hem.

Ha en Trivsam Tisdag, me lovely ones!

5 kommentarer:

Caligula sa...

Vilket fjortismässigt klotter! Underbart härligt! :-)

Matilda sa...

Love is in the air!

We are paying it forward sa...

Jag är ju en fjårtis. Också. ;)
Matilda> Uhum... ;)

Maria sa...

Åååh, heter herrn nåt med J, måhända?
(ja, man måste tala klarspråk med mig idag!)

dyermaker sa...

Maria> Mais oui, chérie!