torsdag, januari 28, 2010

... i vilken vår hjältinna fördriver tid


Efter förmiddagens mycket lyckade utflykt var det liksom ingen idé att åka hem. Men nu när jag är på jobbet känns det som om det inte heller var någon vidare idé, egentligen. Vad ska jag göra? Jag skriver ut bilderna från förmiddagen, dricker kaffe och strosar runt, bara.

Utflykten blev, som sagt, en smärre succé. Vi lyckades verkligen hålla målet hemligt och det var en bra strategi eftersom ett par av killarna sa att de nog hade bangat om de vetat att vi skulle besöka ett keramikmålningscafé... men när vi väl kom dit blev de hur tända som helst! Till och med den mest motsträvige blev superengagerad och gjorde en jättefin mugg till sin mamma.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök där, för vuxna med barn eller ungdomar eller varför inte ett par kompisar, bara? 55 kr för "inträdet" vilket innebar fri tillgång till allehanda glasyrer, en utförlig instruktion av Salvatore och sedan klarglasyr och bränning så att lergodset går att köra i såväl diskmaskin som microvågsugn. Man kan antingen ta med sig eget lergods eller köpa på plats. Det fanns grejer från ungefär 70 kr till 500kr. Och antingen gör man som vi och bokar för en grupp (och då kan man boka utanför öppettiderna) eller så droppar man bara in, när det är öppet! Grejerna får man hämta efter ungefär tio dagar, då de är glaserade och färdiga.

Efter ett par timmars kreativitet var vi hungriga och då promenerade vi bort till WKB i gamla SvD-huset (bredvid DN-huset) och åt en väldigt prisvärd och smarrig lunchbuffé. Också mycket uppskattat av våra ungdomar!

Nu återstår ett par timmars väntan på att vi ska åka till Bromma och köra After Work, där. Min ambition är att jag ska dra därifrån allra, allra senast vid åtta. Det är en dag fylld av aktiviteter imorgon också - och dessutom kommer min käraste hit och då vill jag helst inte vara alltför slut och tråkig... ;)

1 kommentar:

Jajja sa...

Vilket bra tips, tackar!