lördag, januari 23, 2010

... i vilken vår hjältinna skärper till sig

OK. Jag visste att det skulle bli så här. Jag är en usel, lat och odisciplinerad ursäkt till mänska, helt enkelt. Nu har jag varit uppe i nästan tre timmar. Har jag packat? Nä. Har jag ätit frukost? Nä. Har jag överhuvudtaget gjort något vettigt alls? Nä. Möjligen kan väl livräddande insatser för mina krukväxter räknas till "vettigt". Men... jag har druckit tre muggar kaffe, uppdaterat mitt pysselalbum på facebook, skapat ett Emmajävlabodaalbum på samma ställe, bloggat och läst tidningen. Klätt mig - men att dra på sig en tisha och ett par träningsbraller är inte tillräckligt avancerat för att kvala in under "vettigt". Jag har också öppnat Mahmoodboken och läst en knapp sida av själva introt...

Här krävs bestämda tag, struktur och disciplin! Alltså gör jag nu ett schema för min dag:

11.25-11.30: Göra en dagordning
11.30 - 11.40: Plocka ur och i diskmaskinen, samt bädda sängen
11.40 - 12.00: Snygga badrummet och röja köksbordet från pysselsaker, sladdar, tidningar, smycken, nagellacksflaskor och allsköns bråte
12.00 - 13.00: veckla upp flyttkartonger, tömma randomskåpet i köket, gå ner till soprummet med några kassar slängsaker och pappersåtervinningsskräp.
13.00 - 14.00: Göra skickebud med Johanna som ändå ska till Farsta C och be henne köpa ett par garnnystan åt mig (jag har varit lat; alltså får jag inte åka dit själv och botanisera på Ljungqvists, vilket annars var en del av min plan för idag), röja i "kaffeskåpet" och kökslådan med räkningar etc. Slänga och packa.
14.00 - 16.00: Gå loss på böckerna och börja packa dem.
16.00 - 18.00: Röja i klädgarderoberna och se vad som kan packas nu (och packa det) och vad som får hänga kvar en vecka till. Montera ner bokhyllorna?
18.00 - 20.00: Läsa Mahmood. Måstemåstemåste ligga i fas med det, så jag inte stressar ihjäl mig inför seminariet v 6) Boka en tvättid och slänga mer saker i grovsoprummet.
20.00 - läggdags: Ringa Ina och bubbla, sticka klart mina sockor, kanske fortsätta med sjalen jag påbörjade i torsdags och kolla på Damernas detektivbyrå på SVTPlay.

Precis närsomhelst (och högstprioriterat): prata med min käraste i telefon. Det har jag redan gjort en gång idag och det, däremot... det är oerhört vettigt. ;-)




















(Janne)

Så får det bli. Därutöver kanske jag äter något. Om jag blir hungrig. Just nu är jag inte det så det är bara att dra igång. No more excuses.

Peace out, me lovely ones. Stay tuned.

5 kommentarer:

Matilda sa...

Haha, och du tycker jag är stressad! Det är ju lördag - slappna av! :)
Själv ska jag ta en kaffe med Thor Magne som är i stan och städa lägenheten och byta sängkläder och beställa kurslitteratur och läsa 800 sidor och lära mig alla 800 sidorna utantill och vattna blommorna (bra att jag blev påmind) och vika tvätten som fortfarande ligger i en korg och eventuellt handla och tyckte jag hade en lugn dag framför mig med tanke på att jag egentligen skulle jobbat men bad om ledigt, men nu blev jag stressad för att inte jag också har en sådär organiserad lista...

;)

dyermaker sa...

Med den här fina listan kan jag slappna av ju! Jag ligger precis rätt i tidsplaneringen! Ska ta böckerna nu, men först en stor mugg kaffe för att fira att jag just fått sålt soffan också (vilket inte stod på dagordningen!)!

Bra att du bad om ledigt, tänker jag. Du behöver plugga i LUGN & RO... ;)

Och får du tid över kan du komma till Sköndal och hämta ett köksbord? ;)

PUSS!

Matilda sa...

Oj, har du lyckats köra fram bilen?? :) :) :)

dyermaker sa...

Haha... näää... inte än. Det är ju aldrig tomt framför/bakom. =/

pärlbesatt sa...

Tycker du kan ta en mikropaus med att klicka på mitt nick... :)