tisdag, januari 05, 2010

... i vilken vår hjältinna letat

Jag har en pytteliten förslutningsbar plastpåse. I den ligger några små örhängen och två trassliga halskedjor av guld, samt vigselringen i 23 karat, som var min mormors. Jag vill hitta påsen. Jag använder aldrig guld, fast jag vill hitta ringen, men jag kan inte för mitt liv minnas var jag kan ha lagt grejerna. Det enda man kan vara förvissad om är att jag lagt påsen på ett s k "säkert" ställe. Så ini bomben fiffigt att jag inte hittar det själv. Surt.

Det goda mitt letande fört med sig är att jag börjat gå igenom ett par garderober, rensa och sortera bland gamla pluggrejer och sådant. Jag har upptäckt att jag inte alls har slängt mina gamla anteckningar från religionsvetenskapskurserna, till exempel. Det är ju faktiskt väldigt bra i nuläget. Och jag har sparat mina gamla övningar och engelsktentor. Också bra - jag kan behöva snabbrepetera satsdelning och annat grammatiskt finlir!

I skafferiet stod några halvtomma mjölpåsar och deppade. Jag ville inte skicka med Matilda sådant häromdagen, så istället bakade jag grova bullar på dem. Nu står de och svalnar under en bakduk innan de går raka vägen in i frysen för senare behov. Eller kanske för vidarebefordran till Matildas frys..? ;-)

Och så har jag småbloggat här.

Det har alltså inte blivit särskilt mycket sockstickande, men ganska mycket annat som känns vettigt. Tror jag ska göra det nu. Kanske är det något på teve också?

Inga kommentarer: