måndag, januari 04, 2010

... i vilken vår hjältinna får kalla fötter

Det är kallt ute och verkligen inte jättevarmt inne och jag har köpt sockgarn till ett helt kompani (ett ganska litet kompani, möjligen...) och stickar frenetiskt efter en vanvettigt utmattande, fast ändå übermysig, Söder- och Farstarunda med raraste Matildan min. Några möbler hittade vi inte, såvida man inte kan räkna in en gardinstång. Men Matilda hittade tre par skor (2 arbets och ett par gossiga innetofflor), ett draperi (klart fall av "möbel") och kollegieblock medan jag själv hittade ännu några piercingsmycken med rätt fäste, en hel del garn, kollegieblock och annat småpyssel.

Rubrikens kalla fötter handlar dock om helt andra saker än avsaknad av hela sockor. Om en tid då det möjligen är råkallt om fötterna nattetid... de där roliga, energiska, magiska junidagarna och -nätterna, nere i sydvästra hörnet av Blekinge.

Bara för någon dag sedan kände jag sådan entusiasm över att åka ner men... idag var jag inne på SRF:s messageboard igen och liksom bara fick en känsla av att detta kanske blir en vändpunkt för mig. (Jag tror det blir en vändpunkt även för SRF, men den tvivelaktiga äran för det kan jag omöjligen ta åt mig...)

Jag ska givetvis vara solidarisk mot brudarna (dundersköna Netti, ljuvliga Vanja och Bästaste Agneta) och betala min del i boendet - men det känns plötsligt inte alls givet att jag verkligen ska åka ner redan på tisdagen och sedan festivala järnet i dagarna fem. Nu kan ju lusten och längtan dyka upp igen... men... jag är skeptisk. Kanske blir det bara fredag-lördag. Jag vill givetvis se någon bra musik, men än har SRF inte imponerat på mig med sina bokningar så det som lockar mest just nu är de goda vännerna - varav en hel radda inte kommer att dyka upp (ner..?) i år. :(

Nå.

Jag får se.

9 kommentarer:

Maria sa...

Känner detsamma med SRF.
En annan har ju liksom inte råd med 2500 för biljett, 450 för camping, 150 för parkering.
Sen ska det ätas och drickas också har jag hört...

Endagars blir det nog för min del... om det kommer något band jag VERKLIGEN vill se...
Har inte gjort det än!

dyermaker sa...

Biljett: 2500
Norje Boke:615
Husvagnshyra: 500 (typ)
Resa: typ 3-400
Mat: 3-400 (typ)
Dricka: ingen aning... *s*
Utebliven inkomst: typ 5000 (jag har ferietjänst och måste ta ut detta som tjänstledighet utan lön)


Och allt detta har tidigare varit VÄRT det - grejen är att det plötsligt inte känns alls prisvärt. :(

Caligula sa...

Jag funderar på att bara bo på campingen. Festa och ha kul med folk. Bada i havet. I dagsläget kan SRF suga min kuk. Jag kan få 2-3 mycket bättre festivaler för samma pris. SRF försöker intala folk att det bara är de som har gemytlig stämning, men det är verkligen inte sant. ;-)

dyermaker sa...

Haha... verkligen inte. Mycket intressanta diskussioner om detta på boarden, de här dagarna!

hemmapysslaren sa...

Jag känner det samma. 2009 kunde vi inte åka ner, pga bröllop, lång bröllopsresa och alla semesterdagar/kostnader till just de. Men jag måste erkänna att jag inte saknade det alls. Jag tänkte lite på campingen, på folk jag inte träffar annars, men på själva festivalen tänkte jag nästan inte alls.
De som jag hittils bara träffat under SRF och som jag verkligen har "fastnat för" har jag tro på att jag kommer träffa i andra sammanhang. Det känns iaf så.

dyermaker sa...

Jomen ofta är det ju så! Jag träffar en hel del SRF-folk vid andra tillfällen - om än inte alla. :)

Caligula sa...

Man tycks inte behövas på boarden, skönt! Jag kör mina diss-kussioner om SRF på Fejsan istället! Och bloggen! ;-p

dyermaker sa...

... och dina bloggskriverier hamnar alltsomoftast på boarden... ;)

Caligula sa...

Haha, najsigt värre! ;-9