torsdag, januari 14, 2010

... i vilken vår hjältinna har unnat sig

Från och med nyåret har jag nu en ferieanställning. Det innebär att jag endast har 35 timmars arbetsplatsförlagd tid, samt tio timmar i förtroendetid, per vecka. Det innebär också att jag inte alls måste vara på jobbet halvåtta vareviga morgon, utan bara mellan 08.30 - 16.00 (skulle jag vid något verkligt sällsynt tillfälle ha lunchrast får jag väl stanna till 16.30, eller motsvarande). Jag kan välja att lägga en del av min förtroendetid på morgonen och det gör jag en del dagar, men just idag unnade jag mig att istället sova en timme till. Mycket skönt. Och välbehövligt - det har blivit sena kvällar den här veckan. Jag ska göra det i morgon också.

En fiffig sak med att bo i samma stad som något av sina barn är de där spontana tillfällena att ses. Matildas bullbakande igår gick kvickare än hon tänkt och så kom hon då ändå hit för lite te och prat, bara. När hon åkte hem dröjde det inte lång stund innan Johanna kom hem igen. Hennes kommentar kring Avatar var väl ungefär att man gillar den om man gillade Pocahontas. Och det gjorde ju hon så jag tänker att det nog var ett gott betyg. Så jag får väl se den när den kommer på DVD, då. Bättre sent än aldrig, ungefär.

Och apropå "bättre sent än aldrig" så har då Google äntligen börjat dra öronen åt sig i Kina. Det var ju inte en dag för tidigt. Jag hoppas de inte viker ner sig, utan står fast vid det de sagt.

1 kommentar:

SiS sa...

Ursäkta om jag lägger mig i..Men Avatar b ö r ses på bio...För effekternas skull! Eg inte min typ av film, men skitsnyggt gjord!