onsdag, juli 08, 2009

... i vilken vår hjältinna visat prov på gott lokalsinne

Jag har en cykelkarta. Stockholms stads officiella. Den lämnar en del övrigt att önska. Gatunamn, till exempel.

Jag hade en plan för hur jag skulle cykla och både bryta ny mark, få lite fin natur och samtidigt få en timme i jävelfart. Innan jag begav mig ut studerade jag ruttens andra fjärdedel rätt noga, eftersom den såg svårast ut att hitta rätt på. Sedan gav jag mig av. I jävelfart, naturligtvis. Jag tog av där jag trodde jag skulle ta av, men hamnade ändå lite fel. Det kändes att jag var på väg åt rätt håll - men ändå med en viss avdrift. Stannade. Kollade kartan. Tänkte att detta säkert skulle lösa sig. Jag kunde ju se vad gatan hette, som jag stod vid, men tyvärr var ju inte namnet utsatt på kartan. Så jag fick gissa.

Trampade vidare en stund. Avdriften kändes fortfarande, så jag stannade igen. Kollade kartan. Listade ut var jag befann mig och bestämde att ta mig till den bor jag ursprungligen avsett att cykla över - via några bostadskvarter med väldigt krokiga gator - men rätt vad det var, i härligt grön natur, hittade jag en liten fin träbro att trampa över istället. Sedan cyklade jag rakt fram ett hundratal meter och sipåfan om jag inte sedan hittade en skylt som det stod ett bekant ortsnamn på! JÄJ! Jag var rätt igen! Om jag nu någonsin egentligen hade varit så fel; den här vägen funkade ju också.

Därefter var det ju bara att ösa igen. Det var mer kuperat än jag hade trott, men inte värre än att det funkade riktigt fint och kändes gott i benen och magen. Med några kilometer kvar innan jag var hemma fick jag en sådan där skön kick och bara öste järnet även i de sega motluten. Det var en skön timmes rejäl motion! En shake på en stor banan och 2.5 dl minimjölk, samt en dusch, fick bli belöningen!

Nu är det tvättstugan som gäller. Jag skulle tvättat tidigare idag, men hittade en lucka och tog den. På så vis kunde jag läsa i lugn och ro på balkongen under ett par soliga och fina timmar. Nu blir det en lätt middag och tidig läggning. Ja... när tvättis är klart, dårå...

Har ni det bra, me lovely ones?

Inga kommentarer: