tisdag, juli 07, 2009

... i vilken vår hjältinna registrerar hjärnaktivitet

Jag sätter upp "är fundersam" som min status på Facebook.
Genast får jag frågan: "Nu IGEN? Vad funderar du på, egentligen?"

Jag svarar:
"Seriöst... Funderar man inte hela tiden? Jag klarar inte att stänga av min tankeverksamhet - den går alltid. Ibland på högre varv och ibland på lägre. Men jag stänger aldrig av.

Just nu finns det en del fenomen som jag tänker mycket på. Jag tänker på singellivet. På framtiden. Jag tänker på mina barn - särskilt ett par av dem. Jag tänker på vänskap och hur den manifesteras och hur sårbar även den starkaste vänskap kan visa sig vara. Jag tänker på träning. På vädret. På hur jag ska lägga upp morgondagens cykelutflykt. På kärleken som inte blev det jag hoppats. På ekonomi. På en liten sten ute i det stora blå. På mina föräldrar. Jag tänker på sex. På en bok jag måste skriva. Jag tänker på hur jävla overkligt det känns att plötsligt bo i Stockholm. Jag tänker fanimej t o m på Majkel Jäxon.

Dessutom tänker jag på miljön. Jag tänker på Norge. På Grekland. På Indien. Jag tänker på en vän från förr, som jag hittat efter 30 år. Han var min närmaste vän då. Nu mejlar vi varandra. Jag tänker på att måla om här hemma. På sur mjölk. På att ta en skärgårdstur. På utsikterna att träffa en man. På långdragna middagar med familj och goda vänner. På min mjuka säng. På rundan jag ska springa imorgon. På städning. På vad P gör just nu. Jag tänker på allt roligt jag vill göra. På sol. På sex, igen. På mina vänner. På kreativa grejer jag vill göra. På en resa jag gjorde för längesen.

Jag tänker på att göra en mugg te innan jag lägger mig. Jag tänker på explosiva barn. På romska tjejer som gifts bort väldigt unga och sedan får leva ett skuggliv. På tillsatser i vår mat. På politik. På Bob Hansson. På Duktiga Flickor. På att måla mitt sovrum. På meningen med livet.

Jag försöker att inte tänka på jobbet.

... och detta är ju vad jag tänker på några nanosekunder. "

För så är det ju. Min hjärna är aktiv hela tiden. Precis hela tiden. Är inte era det?

9 kommentarer:

Mats sa...

Bra.
Hjärnaktivitet är bra.
Missa nu inte jazzfestivalen.

dyermaker sa...

Nejdå, den ska inte missas - en dag/kväll är bokad! :)

pärlbesatt sa...

1.En stor del av dina tankar delar jag, och några delar jag t o m "på riktigt", dvs var med om att tänka kring en stund.

2.Jo, min hjärna är ständigt igång, i hundraåttio, men jag har å andra sidan papper på det... så jag kanske inte ska räknas in i din hjärnaktivitetsläsarförfrågan? ;)

dyermaker sa...

pärlisen> Jag hoppas, och tror, att alla har den här sortens hjärnaktivitet. Men vi som inte har papper (fast en del av oss säkert skulle kunna få...) kanske inte alltid är så medvetna om det? Eller tillåter oss vara det? Hjärnan är ju så jävla snabb. Vi hinner tänka något så oerhört mycket under kort tidsrymd.

Anonym sa...

Fast nog tror jag det är skillnad på certifierad,attesterad,diplomerad,legitemerad torktumlare i huvudet/åttafilig motorväg och allt det nu liknats vid, och "vanlig" hjärnverksamhet, annars skulle behov av papper på det första liksom falla. ;)

Fast om du menar att ALLA tänker mer än de tror så kanske. Eller, många. Många verkar faktiskt inte tänka så särdeles mycket. Faktiskt.

Är det R.Greene-boken du fick fatt på förresten? Vad tycker du, ger det nåt (om det nu är den).

Nästangrannen

Anonym sa...

LegitImerad, så klart. Slant. (Skänk en slant- skänken slant. Har glömt hur historien går..)

grönpe sa...

Vid skrivtillfället sov jag, tror jag. ;)

dyermaker sa...

Bra att veta!

Anonym sa...

Japp, varje outrätat frågetecken är en del av tankesvärmens tyngd. :)