lördag, juli 25, 2009

... i vilken vår hjältinna har långfikat

Nästan-grannen Ingalill kom ju över och vi satt länge, länge på balkongen och drack kaffe, åt bananmuffins och pratade, pratade, pratade. mysigt. Till slut var vi lite hungriga. Ingalill föreslog pizza, men jag kontrade med nybakt bröd och te i köket. Tända ljus, mera prat och jag fick en spännande tjuvkik på en sak Ingalill hade tagit med sig. En väl använd eftermiddag och kväll.

Brödet jag bakade blev precis så som jag hade tänkt att det skulle bli. Ganska salt (generöst med salt i degen och så toppat med lite flingsalt) och med god smak av oliverna, de soltorkade tomaterna och en försiktig arom av rosmarin. Det baket ska det bli repris på. Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle pensla med olivolja eller yoghurt - så jag penslade den ena med det ena och den andra med det andra. Det olivoljepenslade brödet blev snäppet godare än det jag penslat med yoghurt. Det lägger jag på minnet!

Tror jag ska baka mer i morgon. Jag får ju lite gäster i veckan, och då är det bra med lite reserver i frysen. Dessutom vill jag äta hembakat bröd, och helst då bakat på ekologiska råvaror och utan märkliga tillsatser. Och eftersom jag inte har lust att varken cykla en halvmil för att köpa sådant eller betala en mindre förmögenhet för det, så bakar jag det själv. Så ordnar jag även den delen av mitt njutningsfulla universum.

Inga kommentarer: