söndag, juli 19, 2009

... i vilken vår hjältinna picknickat



















(2xAlf)
Vid tretiden igår (detta magiska klockslag?) åkte vi in mot stan. Riktning Tantolunden. Solen värmde gott och kylryggan var fylld med pastasallad, godsaker, öl, cider och vin. En liter färdigblandad Mal med minimjölk inte att förglömma.

Det finns liksom inte så mycket att skriva om själva picknicken, egentligen, mer än att det var ruskigt gemytligt att liksom bara sitta - och ligga - där på gräsmattorna och pimpla, äta och prata med varandra. Titta på folk. Skratta och skoja. Plåta lite. Prata allvar. Skoja lite till. Smarra i sig onyttiga snacks och skölja ner med vin. Göra nya bekantskaper. Fräscha upp gamla.

Jag vågade mig också på att gå fram och fråga ett lite rart par (Nathalie och Åke) om jag fick fotografera dem. Det fick jag gärna och det slutade med att de landade en stund vid vårt camp, drack öl och klinkade lite gitarr.
























































När mörkret fallit överraskades vi av en plötslig regnskur och bestämde oss då för att inte åka hem, utan dra vidare till Zinkens Krog, på Ringvägen. Trevligt sunkhak. Där blev vi kvar tills de stängde - inte alla, men de flesta. Jag och Agneta köpte oss lite nattamat i korvmojen snett över Hornsgatan innan vi åkte hem. Samma flyt som i fredags gjorde att vi slapp vänta på bussen. Bara att kliva på, åka hem och inse att vi var hemma på det magiska treslaget - igen!

1 kommentar:

Muminen sa...

Vilken oerhört välklädd kvinna! ;)