söndag, juli 05, 2009

... i vilken vår hjältinna firar semesterdag No. 2

Jag vaknade kvart över sex idag. Bättre än igår, alltså. Jag har drömt massor av konstiga saker i natt. Om Emmaboda och hundar och vänner och släktingar i en enda konstig röra. Jag lyckades somna om, drömvirrade lite till och kvart över åtta kom jag överens med min inre klocka och klev upp.

Idag ska det bli en vilodag. Faktiskt. Ingen träning. Jag ska visserligen ta ut cykeln, men sträckan och vägens beskaffenhet borgar för att det bara blir lite stilla cykling och apselut inget mer. Jag har hällt kaffe på termos, packat ner frukt, vatten, handduk och DN i kylryggan och beger mig strax till min favoritsten, vid Drevan. Där ska jag sitta i den klara, och nu lite svalare, morgonluften och läsa tidningen och gotta mig. Jag har med mig iPoden också och den är nu laddad med Karin Fossums Älskade Poona. Jag är helt novis på Karin Fossum, men har hört mycket positivt om hennes böcker så det blir intressant att stifta hennes bekantskap. Musik finns ju också gott om i iPoden, så jag lär inte få långtråkigt.

Inga fler planer för dagen. Parkteatern ger Figaros Bröllop (gratis!) i Rålambshovsparken och det är en opera jag gillar, men jag är inte säker på att jag orkar ta mig dit. Jag får se. Idag går jag enbart dit näsan pekar.

Gör ni sammalunda, me hearties!

2 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Det är inte operaversionen som Parkteatern ger, utan pjäs-dito, men det kanske du vet?

Läste du min drapa om böckerna? Fast det kanske inte är första prio med fortbildningsdriven.. det förstår jag. :)

dyermaker sa...

Jag vet. Men jag gillar den och är nyfiken på hur de lyckats.

Ja, det gjorde jag - men jag ska ta det till mig senare. Är alldeles för mycket i semester-mode just nu... ;)