onsdag, juli 29, 2009

... i vilken vår hjältinna är vid liv

Det gick fint igår kväll, även om jag var rätt hängig. Mysigt och roligt att träffa både di små och di stora. Wiggo frågade mig först om jag visste att de skulle sova här (på tåget hade han också förhört sig om huruvida jag visste att de skulle komma och hälsa på) och sedan ville han sova på balkongen. Därav blev dock intet. Sova på en röd luftmadrass visade sig vara rätt spännande det också. Tänk när man var sådär liten (6 år) och allt var ett enda stort äventyr, va'!

När barnen och deras farmor somnat satt vi en stund i köket, Malin, Per och jag, och drack lite cider, smarrade snacks och bara slöpratade. Avkopplat, opretentiöst och trevligt. Eftersom de ändå är småbarnsföräldrar var vi alla i säng före midnatt. Jag låg och läste en liten stund och slocknade sedan gott.

Det var faktiskt alldeles tyst här, tills klockan var nästan nio i morse. Det märks att barnen blivit lite större, minsann! Efter gemensam frukost och lite moffande drog gästerna in mot stan för besök på Skansenakvariet (Wiggo hoppades lite i smyg att det kanske skulle bli som i Harry Potter, när han var och kollade på ormar med sin kusin, och glaset plötsligt trollades bort. Vi får väl se hur det blir med den saken...), Wasamuséet och andra trevligheter. Själv tror jag att jag blir hemma hela dagen. Jag gick en promenad för en stund sedan och blev skakig i benen och helt svettig. Riktigt okej mår jag nog inte, ändå...

Jag har just lagat kaffe och det är alldeles lagom ljummet ute, utan att vara stekhett, för att sitta på balkongen och läsa och vila lite. Ja, så får det bli idag. I morgon ska jag in till stan och se Ecce Homo, bland annat. Det ser jag fram emot!

Inga kommentarer: