torsdag, juli 23, 2009

... i vilken vår hjältinna funderar på brevbäraren

Tidigt åttiotal gick jag och BF på bio och såg Jack Nicholson och Jessica Lange i den suveränt bra filmen Postmannen ringer alltid två gånger. Bara så ni vet så förekommer ingen brevbärare i filmen, titeln till trots. Men den var, som sagt, mycket bra ändå.


















Jag vet inte vem som bär ut post här hos mig. Men idag hände det igen; jag fick posten levererad i två omgångar! Dock utan påringning. Det bara rasslade till i brevinkastet. Först var det en räkning från ett sånt där nyckel-säkerhets-företag. Den slängde jag. Efter någon timme rasslade det till igen. Reklam. Och ett brev till - min lönespecifikation. Antagligen har de problem på postsorteringen nu över sommaren, med alla inhoppade snorungar till vikarier (jag vet hur det går till... jag ser Karl-Bertil Jonsson varje julafton!), eller så är brevbäraren kanske träningsfreak och vill göra alla trapplöp två gånger?

Fast jag ska väl vara glad; hellre två utbärningar varje dag än en varannan. Och dessutom stod det ett högre belopp i min lönespec än jag hade tänkt mig, me lovely ones!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Citymail OCH Posten delar ut, vettu...

dyermaker sa...

I samma distrikt? Vilken jeffla röra.

Anonym sa...

Asch, jag som precis skulle upplysa dig om det som Anonym redan skrivit!

Fast det kan vara bra att veta vilka som delar ut vad, om det börjar bli så att du får grannens post, och grannen får din, som här hemma. Då är det bra att veta vem det är som inte kan läsa innantill...

oanonyma muggpimparn som inte är inloggad, tydligen.

Jajja sa...

Jag får oxå post två gånger per dag, posten och citymail.

Bogie sa...

Här var man ju alldeles för sent ute...
Kan dock meddela att din och min frus filmsmak inte är densamma...

...och att vi var tvugna att flytta när brevbäraren bytte distrikt...man vill ju att barnen ska likna varandra...

dyermaker sa...

Vojne, vojne, vart är världen på väg? :D

Bogie> Ja, vilken sits ni hamnade i! ;)