onsdag, juli 08, 2009

... i vilken vår hjältinna har en plan

Jag har ju bestämt mig. Jag har ju en plan. Jag har ju skrivit ett enkelt program för min träning. Lagt in passen i min kalender, helt enkelt. Tokfokus i 10 veckor. Träning varje vecka, minst 5 dagar. Vilodagar inlagda. Under min semester blir det ingen styrketräning, utan bara löpning och cykling. Möjligen också någon powerwalk. Jag har helt enkelt för långt till mitt gym (som å andra sidan har det perfekta läget när jag jobbar, på väg till tunnelbanan, så att jag enkelt glider förbi - och in - där efter jobbet).

Det som känns jobbigt just nu är någon sorts "stress". Att jag "måste" ut direkt, när jag vaknar. Så nu har jag lagt till en mental "övning" till mitt program; jag ska ta det lugnt en stund på morgonen/förmiddagen innan jag beger mig ut. Ja, jag tar på mig träningskläderna. Det gör jag. Men sedan: Sitta i soffan. Dricka kaffe. Kolla lite tevenyheter. Slösurfa. Dricka vatten. Och sedan... så småningom... dra på mig skorna... starta min Garmin... springa iväg...

Idag har jag dessutom tänkt köra två pass. Först en kortare löprunda. Sedan hem och duscha och äta något. Kanske läsa en stund. Därefter ta med mig cykelkartan och ta ett par mil, åtminstone, på min älskade cykel. På så vis kan jag eliminera något av den stress jag annars kommer att uppleva imorgon - om väderprofeterna får rätt i sina utsagor om att det bli jäveldåligt väder just imorgon.

Inatt drömde jag förresten att jag sålde min motionscykel. Det var en skön dröm. Men ingen sanndröm. Vi har "färdats" långt, den där cykeln och jag. Jag kan inte skiljas från den.

Och nu. Nu är det dags. Nu beger jag mig ut en sväng, me lovely ones.

Inga kommentarer: