måndag, juli 06, 2009

... i vilken vår hjältinna lägger semesterdag 3 till handlingarna

Morgonens löprunda blev superskön. Det blev en sådan där runda som visserligen var kort - bara drygt 5k - men allt, verkligen allt, bara kickade in och funkade så himla fint! Jag tog det lite lugnt i början och hade faktiskt ork att spurta de sista 500 metrarna. Den härliga känslan ska jag ta med mig ut imorgon, för en ny runda!

Efter träningen tog jag en dusch och drack en milkshake på minimjölk och en stor banan. Gott och välgörande, samt mättande. Sedan duschade jag och gjorde mig klar och framåt lunchtid åkte jag in till stan för att möta upp Anna vid Åhléns inne i city. Vi strosade och kollade lite i affärer. Min plan var att köpa ett löparlinne, i lite lös modell eftersom det är jobbigt med alltför tajta träningskläder när det är riktigt varmt. Och jag tror inte vi haft den sista värmeböljan för den här sommaren. Det och så gärna några o-dyra böcker. Det var planen. Anna skulle också köpa en bok, men vi började med linnet. 79 spänn, för ett realinne i sånt där smart material som andas och transporterar bort fukt och sånna goa grejjer, är ett helt okej pris, tycker jag. Och böckerna... på Akademibokhandeln kör de med "köp 4 pocket - betala för 3". Det blev:

Mons Kallentoft - Sommardöden
Eric Clapton - Självbiografin
Bill Bryson - En kortfattad historik över nästan allting (som jag helst ville haft på engelska, men de hade den inte)
Mian Lodalen - Dårens dotter

Närmaste veckan är räddad, hehe!

På Bengans blev jag seriöst superglad över att hitta en liten "box" innehållande 5 CD-skivor med Charlie Parker, samt en 40-sidig booklet, för 59 spänn! JÄJ!


















Lunchen blev thaibuffé, och sedan käkades det glass vid ena änden av Stallbron - Anna tog glass och jag tog kaffe med en klick mjukglass i. Smarr! Sedan strosade vi tillbaka till City via Strömbron och Kungsan (där vi satt och folkspanade en stund) för att sedan ta en stilla kaffe på en uteservering på Hötorget. Innan vi drog oss hemåt kikade in vi in på Konserthuset för att se utställningen The Book, men det var så nära stängningsdags att vi inte fick komma in (eller jo... jag fick snabblåna toan), så det får bli målet för en annan dag. Efter en kort liten runda till en plockbutik på Gamla Brogatan traskade vi bort till T-centralen, kramades hejdå och åkte hem var och en till sitt, för att ha varsin mysig läsekväll. Och det ska jag ha nu, me lovely ones. Stay tuned!



























(Rag and Bone with Blanket. Laura Ford)

1 kommentar:

Mats sa...

Läs. Carin Gerhardsen.