fredag, juli 03, 2009

... i vilken vår hjältinna har en Extra Fin Fredag

Som vanligt - ja, jag känner mig faktiskt lite lyxigt bortskämd! - var det helt underbart att cykla genom ett uppvaknande Stockholm. Så här på morgonen är luften fortfarande frisk och det doftar gott från blommor och vattendrag. Uppe på Alviksbron unnade jag mig att cykla lite saktare och bara njuta av hur fint Tranebergsbron speglade sig i den alldeles blanka vattenytan.





(Stulen bild...)
Framme vid jobbet någon minut över sju och tog mig en lång skön dusch innan jag gick upp och satte på kaffe. Nu sitter jag här, lyssnar på P1-morgon, dricker mitt kaffe och äter ett par goda mackor! Och... det är sista arbetsdagen innan semestern! WOHOOO!

(Träningsdata: 21.77k på 59:44 min = snitthastighet: 21.87km/h)

7 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Asså, jag har sagt det förut, men nu säger jag det igen, du är så jääääääla duktig som gör sånt som att cykla till jobbet och ge dig ut och springa efter jobbet, och fast du ramlat nyss osv. Galet imponerande.

Funtar på om jag ska låna Explosiva barn åt dig, när jag ändå lånar om mina böcker på ADHD-center om några timmar.

dyermaker sa...

Gör gärna det! :)
Jag kan cykla förbi och hämta den hos dig, kanske? men inte idag, dock.

Och tack för de rara orden! Jag tänkte säga att de värmer, men jag vill inte bli varmare än jag redan är så jag säger att de svalkar - fast på ett positivt vis!

Anonym sa...

Nu åkte jag aldrig in, för solrosen vägrade följa med och jag vill inte lämna henne ensam hemma idag igen. Igår var jag på möte en bra stund, plus köpte sköldpaddsgrejer och tog mig dit och hem, och det får räcka för den här veckan, även om hon klarar det.

Så sorry, no Ross Greene via mig den här gången. Däremot kan jag kolla var böckerna finns inne?

pb/nästan-grannen.

dyermaker sa...

Nah, det behövs inte. Tänkte ändå jaga upp alla böckerna, ju! Men tack i alla fall!

Anonym sa...

Shit, Explosiva barn finns ingenstans i Stockholm... Galet. Men så är den bra också! Kollar kranskommunerna.

Inte inne på Sumpans bibbla eller bibblorna i Huddingen, men finns inne i Fittja, på hyllan Dofa- Familjen- barnpsykologi. Finns även inne på bibblan i Fisksätra.

Nu ska jag sluta googla böcker åt dig så här, det börjar se ut som OCD. :)

/Bibliokarie-wannabeen

Anonym sa...

Och så finns den på bibblan i Solna centrum. :) NU slutar jag. :) :)

Anonym sa...

Ja, nu är det klarlagt, jag är helt fläng. Nu har jag kollat de andra jag minns att jag tipsade om, och alla verkar finnas inne på Stadsbibblan.

Ett tips, om de inte står på Medicin (allmän), Psykiatri, Pedagogik, avd Elever med särskilda behov, så står de ofta på Äppelhyllan, eller den där nymodigheten med Föräldrahylla, Barn och familj och allt vad det kan heta, sånt där som inte fanns på den gamla goda tiden... ;)

Vissa är dessutom dubbelplacerade. Att kolla i katalogen och sen tro att de de facto står i hyllan är överskattat, böckerna har inte sällan fått fötter, därav tipsen om var man ska kolla rent handgripligen. :D