måndag, juli 13, 2009

... i vilken vår hjältinna fått lite blodad tand

Det fungerade ju faktiskt rätt fint att ha planer, både i lördags och igår. Bara planerna är få till antalet och en smula töjbara.

Så nu gör jag lite mer långsiktiga planer. För hur jag ska träna den här veckan. Det brukar jag iofs göra, men den här veckan känns det extra viktigt att ha en struktur så inte träningen "glöms" bort, eftersom jag får besök av en mycket nära väninna. Jag har fortfarande lite ont i höger skinka (fan, vilket fult uttryck det där är) och vet inte om jag ska vila idag också, eller om jag ska fetignorera smärtan och ge mig ut en mil. Jag tror ganska säkert att jag fixar att springa. Men efteråt kommer jag säkert att ha ännu lite ondare. Och då blir det kanske inget med min plan för morgondagens träning, som jag tänkte låta bli intervallträning - med en klubb!

Just det. En klubb. Linda har lobbat och lobbat för detta med träningshjälp och hur mycket nytta och glädje hon haft av att träna med IF Linnéa och jag har grunnat ett bra tag på att ge det en chans. Att bara nöta på egen hand kan vara nog så bra, men om jag vill få lite input på löpteknik, hur jag ökar snabbhet/uthållighet och helt enkelt tränar på bästa sätt så tror jag att lite träningsstöd kan vara en bra grej att testa. Dessutom tilltalas jag av det faktum att det faktiskt finns klubbar som välkomnar vanliga motionärer och ger dem möjlighet att utvecklas, utan minsta krav på att man ska vilja bli världsmästare! Kanske kan det också vara positivt de där dagarna då träning inte känns så kul och tröskeln ute i hallen växt sig två meter hög? Att liksom ha bestämt?

Men, för att återgå till ämnet, ska jag ha någon som helst glädje av att begå klubbpremiär så ska jag ju inte ha så ont att jag inte kan delta fullt ut. Dilemma Big Time, alltså.

För resten av veckan gäller dock att fredag ska få vara en helt träningsfri dag. Alla andra dagar ska jag springa. På mornarna/förmiddagarna. Kortare pass onsdag och torsdag. Långt lördag. Kort söndag.

Ja. Så får det bli. Nu har jag funderat klart. Utom på hur det ska bli idag, då. Hmm... kanske skulle nöja mig med att powerwalka milen?

Inga kommentarer: