lördag, november 21, 2009

... i vilken vår hjältinna bakar en kaka

Hos Airam hittar jag ett frestande recept på kladdkaka. Jag har alla grejer hemma, som behövs, och kvickt vispar jag ihop 2 ägg med en tesked vaniljsocker och klickar sedan ner 200 g Philadelphia Cream Cheese och kör med elvispen en liten stund till. I den fluffiga smeten blandar jag försiktigt ner 100g mörk chåkla (Lindts Madagaskar) som fått smälta i 100 g smör. Det blir som en härlig mousse och detta häller jag i en smord och med kokos ströad form och skickar in i 200 graders ugnsvärme.

Medan jag är huslig som fan lyssnar jag på P1:s Publicerat och minsann om det inte handlar om islam i media. Joråsåatte... Och utifrån det jag hör tänker jag att mycket skulle vara vunnet om tredje statsmakten valde att fokusera på alla möjliga sköna och bra initativ som tas av muslimer, istället för att sensationslystet hugga som illrar på minsta ansats till bigotteri. Det finns där och det ska upp på bordet, men kanske kunde man också i lika - eller större - mån plocka upp de Goda Exemplen och kanske därmed ge samhällsdebatten en välbehövlig nyansering. Kanske är jag naiv som tror att det skulle fungera, men det vore nog värt ett försök, ändå.

Jag hör sannerligen inte till tredje statsmakten. Jag är inte ens en viktig bloggare. Men jag borde nog föregå med gott exempel. Ändå. Jag återkommer i detta!

Efter en dryg kvart är kakan klar. Den ser härlig ut och ska avnjutas med vispad grädde imorgon.

Inga kommentarer: