torsdag, november 19, 2009

... i vilken vår hjältinna klurar om Ullared


Jag har inte Kanal5 så jag har inte tittat på dokusåpan om Ullared. Jag tycker inte jag behöver det - ens om jag hade haft tillgång till kanalen. Jag har bott i kommunen bortåt halva mitt liv och vid många tillfällen besökt det jag ofta benämner Hell On Earth. Och då har jag ändå aldrig någonsin stått i kö för att komma in, och ytterst sällan för att komma ut. Visst finns där total köpgalenskap (och annan...) och tillräckligt mycket white trash för att fylla ett substantiellt antal trailer parks. Men... där finns också alldeles vanliga du och jag med större behov än plånbok och näsa för en god affär. Barnfamiljer. Övervintrade hippies. Studenter. Boråsare. Tjejkompisgäng. Sådana som inte vill lägga onödigt mycket pengar på vardagens nödvändigheter utan hellre får en slant över till en liten guldkant.

Det är rätt uttjatat i år, om "vanliga människor", och jag vill gärna påpeka att jag och den där renskurade kristdemokraten med de pastellfärgade kläderna nog inte är särskilt överens om vem, eller vilka, som är de "vanliga"... men det jag läste i ETC känns klockrent: "Det är de som besöker Ullared som ska rösta fram nästa regering." Just det. Sug på den, alla kvasipretton.

Och den skitsnygga gothtjejen som brukar jobba i en av de många kassorna får ni inte se i serien. Pilutta er. ;)

4 kommentarer:

CountessJohanna sa...

aha dessvärre är jag med på avstånd tydligen säger folk på jobbet, död åt dom!!!
Dessutom finns det en chans att jag är med i julavsnittet -_- DÖ.
Snart fri! <3

Caligula sa...

Bränn ned Ullared! ;-)

Matilda sa...

Jag hörde annars rykten om att jag var med på norsk TV i förrgår. Det sägs att jag går och plockar skitiga glas i bakgrunden när de intervjuar diverse ministrar... glamourjobbet! ;)

dyermaker sa...

STACKARS Johanna. ;)
Martin> Inte förrän Johanna hittat annan försörjning, bara! ;)
Matilda> Kunde du inte hoppat upp och ner bakom någon minister och gjort kanintecken och sånt? ;D

PUSS till er alla!