lördag, november 14, 2009

... i vilken vår hjältinna ska skiljas

Idag kommer det en karl hit. Han ska hämta jävelmotionsjävelcykeljäveln. Det ska bli skönt att bli av med lite barlast, på denna livets resa.

Jag sitter i min säng, dricker kaffe, läser DN:s Boklördag och inser att jag läser alldeles för lite nuförtiden. Så många nya intressanta böcker och jag har knappt läst en endaste en. Jag funderar på varför och konstaterar att det naturligtvis är helt mitt eget fel (svårt att skylla det på någon annan...) men att det också har med avstånd att göra. Biblioteket här nere vid affären har faktiskt usel service och tar aldrig in något nytt och roligt. Inte ens det större biblioteket i Farsta lyckas dra hem särskilt mycket spännande titlar. Sedan har vi ju Stadsbiblioteket, förstås. Men... det ligger ju inne i stan. Hur ofta är jag där? Och jag vet hur det blir om jag åker dit och lånar; jag kommer aldrig att komma ihåg att lämna tillbaka böckerna i tid. Det är en av nackdelarna med att bo i en stor stad. Avstånden. Det otillgängliga mitt i allt det tillgängliga. I lilla Emmaboda finns ett bibliotek som kan vara ett av de bästa jag besökt, trots att det hör till en så liten kommun - eller just därför? Att avstånd inte är ett problem i ett litet samhälle är ju en defaultgrej, men att de var så snabba med alla nyheter och så himla duktiga på att leta upp det man ville ha, och fjärrbeställa vid behov - eller rentav köpa in! - det är svårslaget!

När Cia vaknar ska vi äta frukost. Långsamt. Och i eftermiddag tänkte vi oss en lång långpromenad längs Mälarens vatten. Jag tror kameran ska få följa med!

Ha nu en fin och skön lördag, me lovely ones! And stay tuned... ;-)

2 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Tänkte faktiskt på dig när jag läste just Boklördag, och läste om boken jag beställt till bibblan sen tidigare, den om att skriva, för ungdomar. Tänkte du kanske kunde använda den i jobbet.

Själv hittade jag fyra böcker jag tycker var läsvärda i Farsta sist. Men det är iofs inga nyheter och inga romaner.

dyermaker sa...

Den boken läste jag också om, och skulle vilja äga!