onsdag, november 18, 2009

... i vilken vår hjältinna låter dagen driva

Jag har en rälig hosta och yrseln är kvar. Lätt feber bara. Jag lever min dag i soffan där jag har det mesta jag kan tänkas behöva. Jag är liksom dödstrött och småpigg samtidigt. Och lite glad. Glad för att jag så smått börjat blåsa nytt liv i min andra blogg och för att det i sin tur får mig att tänka i fräscha banor. Glad för långa telefonsamtal både igår och idag med en skön Anna. Glad för att en sedan länge beställd bok äntligen damp ner på mitt hallgolv (och lite extraglad där, för att den kom direkt i brevinkastet så jag slapp krångla mig ner till utlämningsstället för att hämta den).















Glad för att kreativa idéer börjar poppa upp... professionella, yrkesrelaterade idéer... för kanske första gången på ett år... Det handlar inte om didaktiska eller pedagogiska idéer i första hand utan mer tankar och idéer kring utbyte och nätverkande, vilket i och för sig säkert kommer att göra avtryck i mitt dagliga arbete.

Men... visst är det märkligt (eller faktiskt inte alls...) att detta händer först efter ett par dagars sjukskrivning... Kanske borde jag vara hemma och sjuk emellanåt för att hinna stanna upp och tänka... reflektera... föda idéer... det som aldrig vill hinnas med när jag jobbar...

Inga kommentarer: