fredag, november 27, 2009

... i vilken vår hjältinna har det gott!


Efter att ha fredagsfikat med kollegorna och sedan förberett måndagsförmiddagens verksamhet klädde jag på mig stövlar, jacka och halsduk och gick ut i fredagsmörkret. En blek måne lyste från den koboltblå himlen.











Vid fyra-femtiden brukar man snacka om att det är rusningstid i Stockholmstrafiken. Låt mig bara klargöra att det inte gäller när man ska in mot stan från förorten.













Det är helt ödsligt när man kliver på i Vällingby... tjocknar på allteftersom man närmar sig city... när man är inne vid typ Rådhuset och Hötorget finns det knappt ståplats... för att sedan tunnas ut så att det redan vid Sandsborg och Skogskyrkogården är rätt glest i vagnarna igen.

Idag var det något tjall längs linjen (brand på t-banestationen vid Medis, fick jag senare höra) så tåget blev stående en lång, lång stund och när jag kom till Hökis hade jag just missat bussen hem. För att vara tidseffektiv - och för att slippa stå ute och småfrysa - gick jag till mataffären där och handlade rostbiff för 49:90 kr kilot. Visserligen var den holländsk, men... jag ska ju äta den - inte prata med den. ;-)

Väl hemma blev det rostbiff, bearnaisesås och efter en stund öppnade jag en flaska Campolieto (ripasso) och bjöd mig själv på ett glas för att fira att ett beslut nu är fattat och att mitt liv kommer att ta en ny - och för somliga oväntad - vändning. Dock undanber jag mig spekulationer och kommentarer här i bloggen. Åtminstone för en tid, eftersom det finns en liten, liten grupp läsare som berörs lite extra och som inte ska få veta den här vägen utan direkt från mig. Face to face. Ni nyfnikna får mejla mig eller fråga via Fejan!

Har pratat nästan två timmar med Agneta också, i telefon. Och korrläst en novell (plugguppgift) åt Johanna. Jag hoppas hon lägger upp den i sin blogg när hon fått den bedömd! Mycket bra skriven!

Nu ska jag softa vidare, denna sköna Fina Fredagskväll, me hearties!

Inga kommentarer: