onsdag, november 11, 2009

... i vilken vår hjältinna har en plan

Godmorgon, sötisar!

Det blev sent igår. Sent enligt mina mått mätt. För att vara en vardag, alltså. Men det var det värt - ofta verkar det vara först framåt kvällen som de intressanta och bra samtalen kommer igång. Och jag kan lägga mig tidigt ikväll.

Igår letade jag upp Ayaan Hirsi Alis Kräv er rätt! och den tänker jag ta med till skolan. Kanske hinner vi inte kika i den idag, men samtalet kommer att dyka upp igen och då tänker jag visa att det finns modiga kvinnor både här och var och låta mina elever (jag har ju fler än den som medverkade i Agenda ;)) kika i boken och läsa något kapitel här och var. Dessutom har vi ingen Koran på jobbet. Ingen Bibel heller. Men just Koranen tänker jag ta med för att visa tjejerna att de faktiskt kan finna stöd där för detta att välja en "vanlig" klädsel. En av tjejerna i programmet hade, som flera somaliska tjejer jag mött, sitt hår täckt i en sjal, men det händer att de kommer helt barhuvade också och kanske har de sjalen som en kompromiss, eller för att de bara tycker det är snyggt, eller så är det ungefär så långt de kan tänka sig att sträcka sig. Hursomhaver ska jag ta med boken och Koranen för att vara beredd för nya samtal. Det är planen.

Vi kan kika på film också! :)

2 kommentarer:

saran sa...

vilken kvinna! jag känner verkligen hur jag har noll koll när jag lyssnar på henne.. vilken verklighet att leva i. hotet de lämnat på hennes kollegas bröst var bland det mest smaklösa jag hört talas om..

dyermaker sa...

Sant. :(