måndag, november 30, 2009

... i vilken vår hjältinna samlar sig

Jag lyckades verkligen förtränga söndagsångesten igår, med hjälp av bullbak, pyssel, många tända ljus, långa telefonsamtal, fördjupad tidningsläsning, idogt bloggande och uppdatering av mig själv på veckan som gick. Somnade gott efter att ha legat och läst en stund.

Men nu är den ändå obevekligen här - måndagen. Att den är kolsvart och regnig spelar mig faktiskt ingen större roll. Jag ska besegra den. Tidigt morgonmöte på jobbet är aviserat. Jag vet redan att det som ska informeras om är ännu en rockad. Grupper som ska ändras, scheman som ska brytas upp och läggas om, nya rutiner fast de gamla inte utvärderats och jada jada jada. Jag är en förändringsbenägen person, men jag ställer mig mycket frågande till förändring som självändamål. Särskilt i en verksamhet där struktur, ordning och kontinuitet - och KASAM! - bör prioriteras högt. Nå. Jag får säga det på mötet.

Det finns det som är värre; I Schweiz röstades förslaget om minaretförbud igenom. Ett mycket sorgligt utfall för ett mycket märkligt och korkat förslag. Vad ska de förbjuda härnäst? Jag tror att minareterna bara är början på något. Dessutom lär kallbranden sprida sig ut i det övriga Europa...

Nu ska jag i alla fall samla ihop mig, se lite morgonnyheter på teve och dricka mitt kaffe innan det är dags att dra på mina converse, fälla upp paraplyet och dra till jobbet!

Ha en så skön dag ni bara kan, me lovely ones!

2 kommentarer:

Jolalus sa...

Man vet snart inte om man ska skratta eller skrika eller gråta när man läser en del PK-inlägg och PK-bloggar. Man jämställer nybyggnation av minareter med att vi minsann har en massa förhatliga kyrktorn som dessutom ringer ibland.

Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?

Oavsett vilket är det fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige.

Tack för det - alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ‘68!

dyermaker sa...

"Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?"

Det är det ju knappast någon som begär? Vi har religionsfrihet här och det måste väl ändå gälla alla?

Islamister och hel- eller halvmilitanta fundamentalister som bedriver påtryckningar på andra eller annan subversiv verksamhet ska givetvis bekämpas; men att exempelvis förbjuda minareter ger ju bara vatten på deras kvarn - samtidigt som den stora massan "mainstream"-muslimer hindras i sin religionsutövning och kränks i och med att en av deras viktiga religiösa symboler plötsligt sägs vara en symbol för terrorliknande aktiviteter, och därmed förbjuds. Synnerligen provocerande och kontraproduktivt.

"... fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige"

Exemplifiera "självförakt" och "okunskap".
Definiera "vår egen kulturella identitet" samt den hotbild som uppenbarligen skrämmer skiten ur dig.