söndag, november 08, 2009

... i vilken vår hjältinna gått i land

Jack- eller kappshoppingen skippade jag i går. Orka, liksom. Men jag gick på vernissagen - Fruntimmer i nya skrudar - och den var verkligen värd ett besök! Vackra smycken, kläder i barockdesign och sammansmältning av dessa i Linda Helsings fotografier i läckra inramningar. Från barock till rock, ungefär. Jag fick lite insiderguidning av en mycket stolt Dennis också, och det var kul för han uppmärksammade mig på ett par små detaljer jag troligen missat annars. Jag ska gå förbi endera dagen igen, och köpa fina vykort av ett par av fotografierna.

På Bishop's väntade Göran och Patric och där satt vi en stund, pratade, drack öl och vin och så småningom dök även Pia upp och så gick vi ner till båten och äntrade den. Vi blev sittande en stund i hytten och drack whisky och kollade kvällens program och sedan blev det, för min del, Trettioåriga kriget, Siena Root, Anders F Rönnblom (jag har haft en endygns hemlig crush på Peter R Ericson också... - men den är alltså över nu. ;)), Mattias Hellberg & The White Moose (resans absolut mest positiva överraskning, med astung och genomskruvad psykedelia!) och så slutligen totalt utflippade och genomsköna Träd, gräs och stenar. Band jag inte såg var Pugh, Roffe Wikström och Motvind. De lär ha varit ruskigt bra, de också, men schemat var lagt så att man inte kunde se en enda hel konsert utan var tvungen att springa emellan hela tiden, och det gillar jag inte. När T,G & S var klara såg jag lite på Torsson och sedan gick jag, klokt nog, och la mig. Somnade tvärt och sov många timmar. Vaknade på förmiddagen och kände mig pigg. Utvilad. Tog en dusch, gick och åt mig lite frukost och sedan såg jag knappt halva Asokaspelningen med Göran och Patric, hela Mats Ronandergiget och till sist ett par låtar med Kung Tung (som jag verkligen velat höra mer med!).

Nu vill mina öron vila några dagar. Jag hade ju glömt mina pluggar hemma, mitt späg. Inte bra. Framförallt på Caféscenen var ljudet lite kasst så det slet extra på känsliga öron.

Hela jag ska vila, förresten. Jag dricker te och vilar fötterna på bordet, småkollar teve och stickar lite. Kläder till imorgon framlagda och lite frukostmat till veckan inhandlad, så att Malin har något att äta när hon är här. Middagsmaten får vi ordna efter hand.

Skulle tro jag hamnar under täcket väääääldigt tidigt ikväll, me lovely ones!











(Mattias Hellberg & The White Moose)

Inga kommentarer: