onsdag, september 16, 2009

... i vilken vår hjältinna varit välplanerad

I morse valde jag att ta ryggsäck i stället för axelväska och mina walkingskor i stället för converse. Allt för att kunna göra som i måndags (minus det kissnödiga) och hem från tunnelbanan. Idag gick det på 20 minuter. Det är jag nöjd med! Jag klappar mig själv på axeln och ser det som en bra avslutning på en bitvis helt fantastiskt bra arbetsdag där mina elever inte bara varit inne (alla utom två som var sjukanmälda) utan alla dessutom jobbat järnet! Jag vågade knappt andas för att inte störa deras fokus. Innan vi gick på lunch berömde jag dem som fan och fick dem att klappa sig själva på axeln och tacka sig själva för en fenomenal förmiddag!

Efter lunch var det i och för sig mindre fenomenalt, men det handlade om det totala haveri i kommunikationen mellan oss i personalen, och den ömsesidiga respekten, som gjorde att en riktigt jobbig situation uppstod - där elever helt enkelt hamnade i kläm. Jag trodde seriöst jag skulle få hjärnblödning på vuxna, professionella människor som sitter på ett gemensamt möte och drar upp ett par väldigt viktiga regler för att sedan åsidosätta dem totalt, och det inför eleverna (schyssta signaler som skickades där. Not.) och rakt i fejan på medarbetare som försökt hålla på sagda regler... Det redde ut sig sedan, men inte utan ett visst tumult. Jag vill skriva om det här, men ska vänta tills jag tagit upp det hela på torsdagsefter-middagsmötet.

Jag sitter i min soffa och funderar lite på vad jag ska ägna min kväll åt. Egentligen (eller ijänklien, som en del säger...) borde jag antagligen städa, men orka. Bara sitta och glo på teven pallar jag inte heller. Men... jag skulle kunna 1. leta upp en virknål och se om jag reder ut den fina beskrivningen på en schal som jag fick av arbetskamraten Malin eller 2. ta tag i mitt polommonfärgade projekt alternativt 3. pyssla vidare på Che-broderiet. Jag ska kulra lite till, men någon av dessa saker ska jag göra.

Tjingeling, me lovely ones! Sitt nu inte här och häcka!

Inga kommentarer: