tisdag, september 29, 2009

... i vilken vår hjältinna gör ett nytt försök

Det fungerade så bra igår, att besvärja mörkret, att jag försöker idag igen. Själva mörkret viker ju alldeles oavsett vad jag gör men jag fick en mjuk och fin start och dessutom blev ju vädret jättefint, så det är idé att även denna morgon tända ljus, dricka nybryggt Blue Java och önska fram en klarblå himmel och milda vindar under dagen!

Jag har sovit gott men det är så irriterande när jag är mitt inne i en dröm och ska få svar på en fråga och väcks för att klockan är kvart över fem och det är dags att ta mig ur bingen och ut i duschen. Men nu har jag i alla fall klarat av det och spetat upp mig i soffan. Dagens accentfärg är rött och det magiska underlagspudret fortsätter att göra mig på gott humör. Jag ser fram mot att virka mig till jobbet och jag hoppas att jobbet - ja, själva det fysiska huset dårå - står kvar och inte har brunnit i natt...

Dagen blir intensiv men det är mest bara roligt eftersom det "nya" systemet med att vi lärare byter grupper och undervisar i våra behöriga ämnen i stället för att kvacka i alla (vilket torde vara "nytt" enbart på mitt jobb...) gör att jag får göra det jag tycker är roligt och dessutom (eller kanske just därför?) får känna mig som en lärare, också. Som jag skrev igår avslutas arbetsdagen med en kortare personalkonferens på Tensta. Det innebär att jag ska virka mig hem via både blå och grön linje och blir tvungen att byta mitt i rusningstid. Men det ska jag nog stå ut med.

Dags för mugg nr 2 nu, av stans godaste morgonkaffe! Stay tuned, me lovely ones!

Inga kommentarer: