onsdag, september 30, 2009

... i vilken vår hjältinna anar sjunkande motivation

Det känns som lite mer uppförsbacke nu igen. Jag vaknar på natten och har ont i magen. Somnar om, lyckligtvis. Men vaknar igen, när väckningssignalen drar igång, med ont i magen. Huvudvärken är kvar, men inte fullt så mycket som igår. Jag motar bort det trista och negativa med gott kaffe, tända ljus och lite nyhetsuppdatering på teven. This too shall pass.

Ikväll blir det bullbak, efter jobbet. På söndag är det Kanelbullens dag, men jag tänkte "fira" den lite med mina elever - och de andra - på fredag. Och imorgon kväll ska jag ta en fika med en Anna efter jobbet, och efter det är det nog lite sent att dra igång bakningen. Ikväll, alltså. Det är mysigt att baka. Jag ska se fram emot det.

Och så ska jag ju virka. Det är roligt. Jag kom på att jag faktiskt blev så gott som klar med två saker igår. Det är bara lite lösa trådar som ska fästas, och liknande. Sådant ska jag ägna mig åt i helgen. Då ska jag också montera klart det plommonfärgade projektet. Sedan är jag snart ärd att åka till garnaffären och köpa mer härligt garn att göra fina och roliga saker av! Jag har några attans bra idéer i huvudet.

Just nu är pysslandet så skönt och avkopplande att jag faktiskt väljer den några minuter längre resvägen (dvs jag tar tåget från Hökis i st f Gullmars) bara för att få en liten extra stunds virkande på väg till jobbet. Det och så musik i öronen blir en bra grund för dagen, tillsammans med mina mysrutiner härhemma.

Ha en fin morgon, me lovely ones. Vi hörs.

3 kommentarer:

Caligula sa...

Känner oxå av uppförsbacke. Newtons lag vill ha mig kvar i sängen och jag vill inte ens vakna. Inte alls kul och ingen sug alls. Hoppas kanelbullarna piggar upp!

dyermaker sa...

Jag skulle kunna mejla några till dig? --> @@@@@@@@@@@@


;D

Caligula sa...

Bullfest hela dan! :-P