onsdag, september 23, 2009

... i vilken vår hjältinna är mer än halvvägs

Två arbetsdagar kvar den här veckan. I morgon är en vanlig dag. Så "vanliga" som nu våra dagar kan vara. Idag har det varit lektioner och stim och skoj och allvar. Eleverna på al-Ahzarskolan, som vi delar skolgård med, var tillbaka efter två dagars Eid-ledighet och de hade skolfest hela dagen. God mat, godis, popcornsmaskiner och annat. Och så här såg skolgården ut hela dagen:






















Våra elever var välkomna att delta och det gjorde en del av dem, med liv och lust. Andra var för coola...

Efter lunch hade vi gemensam tid för lite temaarbete. Vi såg några korta filmer, på temat "Spela roll" från Forum för levande historia som vi sedan hade intressanta diskussioner kring. Förutom de rent uppenbara sakerna var det också en bra övning för eleverna att dela med sig av sina tankar, lyssna på varandra, inte avbryta osv. Roligt och uppskattat!

Här är en av filmerna vi såg. Vill ni se fler så bara klicka på texten Filmer spelar roll ovanför bildrutan.

En stund innan jag slutade dök Matilda upp och hälsade på och sedan gick vi en runda i Vällingby centrum på jakt efter skor och stövlar, till Matilda. Vi hittade inga skor, men väl en del annat. Själv fyndade jag en manchesterkjol (äntligen!) och en svart skjorta. Trevligt.

Inga kommentarer: