torsdag, augusti 06, 2009

... i vilken vår hjältinna lutar sig tillbaka

Jag jobbar hemma idag. Det bestämde jag redan i måndags, och fick okejat av chefen. Jag ska mestadels läsa, är tanken. Det ska bli skönt. Jag somnade snabbt igår efter att ha badat en stund och sedan snabbt i säng. Jag sov tungt och hårt eftersom jag inte ens hörde att Ingalill skickat mig ett sms. Idag tillät jag mig att sova till strax efter åtta. Huvudvärken är inte borta, men den är något mindre besvärande. Jag är marginellt mer uppåt än igår, men jag inbillar mig faktiskt att det att jag tillåter mig tänka på och bejaka mina negativa tankar och känslor ändå gör att jag upplever dem som mer hanterbara. Snart kommer jag antagligen att ha slängt bort en del och skaffat mig en strategi för hur jag ska göra med resten.

Nu sitter jag i soffan med en bok framme (och jag hoppas att min beställda Explosiva barn kommer under dagen), kaffe i termosen och rostade mackor i magen. jag har läst ett mail som gjorde mig lite gladare; från en ung småländsk dam som jag är väldigt glad att ha fin kontakt med. Hon har ofta roliga saker att berätta och så så skriver vi mycket om musik. Ja, ska jag fokusera på positiva saker (och det ska jag ju!) är jag lyckligt lottad som har goda och sköna vänner i alla åldrar. Ni vet att jag älskar er!

Det ser ut att bli varmt ute idag igen, men jag drar ner bambujalusierna på balkongen så blir det ändå ganska svalt och skönt att sitta där och läsa. Ska verkligen ta det lugnt och ha det vilsamt idag; det känns som att förkylningen eller galna marsvinssjukan eller vad det nu kan vara eventuellt bestämt sig för att ändå bryta ut; dels huvudvärken och dels näsan som rinner. Hes är jag fortfarande också. Honungsvatten lär det bli under dagen.

Nu ska jag ta tag i mitt arbete en stund, me lovely ones. Stay tuned.

Inga kommentarer: