tisdag, augusti 04, 2009

... i vilken vår hjältinna är tillbaka på spåret

Igår kväll la jag fram träningskläderna och packade ner mina jobbkläder i ryggsäcken. Såg den lite rara, norska teveserien Himmelblå (WOW - jag har sett två avsnitt i följd, av en serie...) och gick sedan och la mig tidigt. Läste lite i En kortfattad historik... som nu börjar lida mot sitt slut och sedan släckte jag och somnade snabbt och gott.

Väckaren gick igång tio över fem och efter fem minuters snoozande klev jag upp, satte kaffe på bryggning och lunchägg på kokning, klädde mig, startade teven - för lite nyhetsuppdatering - och datorn och kom så sakta igång. Bredde mig goda ostmackor på grovt bröd. Vid sextiden cyklade jag mot jobbet och jag behöver väl inte tjata så mycket mer om hur underbart det är på morgonkvisten... Jag såg en stor hare, förresten. Intressant att se hur orädda de vilda djuren blir i stadsmiljö. Den glodde trött på mig och masade sig bara åt sidan lite och när jag var jättenära klev den bakom en buske och satte sig där, som för att bara vänta tills jag passerat så den kunde fortsätta med sitt i lugn och ro.

Känslan att sedan sätta sig vid datorn här på jobbet... nyduschad... fräscha kläder... P1-morgon på radion... fönstret öppet mot solen därute... doften och smaken av nybryggt kaffe och de goda mackorna... och ingen annan är här... inte än på kanske en halvtimme, en timme... Ljuvligt! Helt underbart! En stund för sig själv... lyssna på nyheterna... läsa eDN och diverse intressanta bloggar... blogga lite själv... Ahh! Livsnjut, ju!














Det blir nog en lugn dag idag också. Jag ska stå vid kopiatorn rätt mycket och så ska jag plocka ihop ett litet materialpaket till var och en av mina elever. Kanske leta rätt på lite material till vårt skaparrum, också. Och läsa vidare i ADHD Book - Living Right Now, som jag påbörjade igår.

Stay tuned, me lovely ones. There's more to come.

2 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Gå en vepa över min pärlblogg om en stund... Så återgäldas gracerna! :)

Jajja sa...

Du är helt fantastisk duktig på att få de mest tråkiga och jobbiga sakerna i världen att låta som ingenting! Jag älskar dig Magdalena! PÅ RIKTIGT!