fredag, augusti 14, 2009

...i vilken vår hjältinna är beslutsam

Det är fredag idag. Jag är inte på alltför överdådigt humör, men det är ändå så att om några timmar har jag tagit mig igenom ännu en arbetsvecka och det är en bra sak. Så det ska bli en Fin Fredag. Det har jag bestämt mig för.

Klädde mig med viss omsorg i morse; svart manchesterkjol, svarta strumpor och svarta lågskor. Lila tröja. Silverörhängen. Good hair day. På tunnelbanan lyssnade jag i tur och ordning på Neil Youngs Like a Hurricane (som drar upp fina minnen och det behöver jag), Amy Winehouses Rehab, You Know I'm No Good och Me & Mr Jones och sedan en räcka Bob Marleyklassiker med Redemption Song som final, just när jag var framme och traskade till skolan, låste upp, larmade av (inga tårar idag - det känns som en framgång) och satte på en liten kanna kaffe.

Nu dricker jag kaffe, frukosterar på några skorpor med björnbärsmarmelad, lyssnar på P1-morgon (om Sparks musikal om och kring Ingmar Bergman...) och uppskattar att jag får en liten stund för mig själv innan arbetsdagen drar igång.

Ha en Fin Fredag, me hearties. Det ska jag ha. Det har jag bestämt.

3 kommentarer:

Caligula sa...

Klart du ska ha Fin Fredag! =)

ANNAANNA sa...

Det är ju min sång *smiles* Like a Hurricane alltså...

Jorå jag har haft en helt ok dag och hoppas får en lugn å skön kväll... Han "Världens bästa..." som jag lever med ska iväg så det blir skön musik och pysselbordet för min del. Jag tror minsann att jag ska rota fram lite Neil Young,har inte lyssnat på honom på hela sommaren.

Å duuu... ta hand om dej. *KRAM*

dyermaker sa...

Visst är den underbar, Anna! :)

*kram*