måndag, augusti 31, 2009

... i vilken vår hjältinna grunnar på layout

När jag sitter vid min stora datorskärm här på jobbet och kikar på bloggen ser den inte alls sådär snygg ut, layoutmässigt that is, som när jag petar ihop den hemma vid laptopen. Här, på stora skärmen, är det stora tomrum under bilderna till exempel... Är det så hos er också, me hearties, eller är det bara... jag?

Idag har jag haft 42 % av mina elever inne. Tre av sju, alltså, ifall någon undrar... De kom inte ens in samtidigt utan en lektion i taget. Å andra sidan är det inte alls dumt att få en låååång stund ensam med var och en av dem. Vi hinner prata... på djupet... samtala om framtiden... målsättningar... tankar... och så hinner vi jobba. Jag jobbar med en av killarna kring en läsförståelsetext om The Great White Shark. Det är en kort och lättsam text. Men den tar tid ändå. Average, snout, warm temperate är inga lätta ord om man inte har läst särskilt mycket engelska under sin grundskoletid. Inte blir de lättare om man faktiskt inte riktigt har kläm på betydelsen av genomsnittlig, nos och varmtempererad... Å andra sidan blir det roliga samtal på tu man hand och dessutom en del googlande på vithajar, käftar med groteskt läskiga tandrader och valhajar och funderingar kring huruvida en dykare kan sugas in i en valhajs käft... och så avrundade vi med ett par youtubeklipp med människor som berättar - in English, mind you - om hajattacker. Med synnerligen illustrerande bilder till... På så vis blir en kort lektion i engelska plötsligt inlärning i alla möjliga ämnen...



2 kommentarer:

ANNAANNA sa...

Jepp, jag får långa svarta ytor efter dina bilder ibland, dock inte här efter hajbilden. Samma sak på den stationära datorn.
Jag sitter vid en laptop med stor widescreenskärm...
De svarta fälten "stör" inte så mycket, om du haft mönstrad bakgrund däremot hade det nog inte vart så skoj.

Någon gång har jag undrat över om min blogg, som jag skriver i på den här datorn kanske ser skum ut hos andra som kör på mindre skärm...

dyermaker sa...

Din blogg ser helt okej ut för mig. Men bra för mig att veta att det ser ut på ett vis när jag skriver på lappisen här och ett annat på jobbet.
Just ovanstående inlägg har jag alltså skrivit på jobbdatorn...