torsdag, augusti 27, 2009

... i vilken vår hjältinna noterat ett fenomen

Jag har hört talas om gympadojor på telefontrådar. På SRF:s messageboard, där jag understundom hänger (men alltmer inaktivt), ställdes en fråga om detta och jag läste tråden med viss nyfikenhet eftersom det är ett fenomen som helt gått mig förbi. I mina hoods har vi inga telefontrådar. Inte ovan jord, i alla fall. Antagligen enligt motto "man tager vad man haver" (som tillskrivs Cajsa Warg, men vars exakthet vad gäller citationen inte kan säkerställas, med säkerhet) kunde jag notera dessa idag, vid min busshållplats (ja... jag har en egen... har inte alla det?):
















Nu är frågan; vad vill dessa indikera? Enligt inlägg i tråden på ovan nämna forum kan skorna betyda:

* här säljer vi knark (och typ av drog anges då med olika skomärken...)

* "Jag har blivit av med oskulden" (varvid en viss nyfikenhet infinner sig och jag får lust att ta ner skorna och göra en Askungelik skoprovning. What's the point annars, liksom?)

* Här har en ung människa dött

* "STOPP! Det här är *insert valfritt gäng* hoods. Dra!"

* Tips till andra backpackers: "Det här är ett trevligt ställe!"

Ja! Jag är nyfiken!

Frågan är hurpass nyfiken den dam är, som satt bredvid mig i tunnelbanan idag. Hon läste Khaled Hosseinis Flyga drake och jag fick bita mig hårt i tungan för att inte berätta hur det går... Vem vet? Kanske hade hon blivit glad över mitt initiativ? Eller kanske inte. ;-)

6 kommentarer:

pärlbesatt sa...

Om skokastande-vanor vet jag föga, och jag ska strax knyta mig för lite mer sömn, men måste ändå fråga... Vad då Din stora dag? Har du fyllt år nu och jag missat det?

dyermaker sa...

"egen" syftar på busshållplatsen. Inte på dagen. ;)

Bogie sa...

Ey, min spaning ;)

dyermaker sa...

I know, Booog... ;)

pärlbesatt sa...

Fast jag tänkte inte på din busshållplats, utan nåt om din stora dag i inlägget om stora kortet du fick. Nu minns jag inte den exakta formuleringen dock.

dyermaker sa...

pärlisen> Aha... Om man förstorar ser man att Anna strukit den passusen och skrivit till att "alla dagar är [din dag]". :)