fredag, mars 12, 2010

... i vilken vår hjältinna känner vittring

Jag vädrar lite med näsan i luften. Det doftar... Fredag! Fin Fredag! Jag tar det som ett gott tecken att jag vaknade tio minuter innan telefonen skulle väcka mig, och inte bara vaknade utan kände för att kliva upp dessutom. En snabb dusch, på med kläderna och kaffebryggaren och sedan lite make-up och ett spänne i håret. Naglarna nylackade och P1-morgon. När jag kikade på termometern visade den bara -0.5 grader. I min mejllådas skickat-box: fem mindre papers till första delkursen. På bordet: DN. Dagen börjar bra!

Arbetsveckan så här långt har varit... rolig! Många glada ögon, mycket prat (på engelska) och en del skratt. Jag har bara två lektioner idag. Långt planeringspass emellan. När jag stänger dörren till mitt arbetsrum strax efter två, för att köra ner mot Karlskrona och min käraste, kommer hela nästa vecka att ligga planerad. Det känns bra. Att jag sedan kanske måste rucka på min planering gör inget. Så blir det ju ibland. Rätt ofta, faktiskt. Men ju bättre förberedd jag är ju mer kan jag improvisera och ta ut svängarna. Och det är då det blir riktigt roligt!

Det kliar lite i mina stick- och virkfingrar. Jag tror jag ska sticka något litet bebisaktigt i det mjuka, sköna sojagarnet jag köpte i höstas. Kanske börjar jag redan i kväll. Överhuvudtaget har jag lust på praktiska grejer; pyssla, plantera om växter... sådana saker. Kan det vara våren?



8 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Matilda sa...

Klart det är våren! När till och med JAG får lust att promenera är vintern slut på riktigt :)
Kram - och ha en Fin Fredag, såklart!

dyermaker sa...

Ta en Shabbepromenad! Kramåpuss! :)

Myrkheimr sa...

Två gånger på en vecka har jag lyckats med konststycket att vakna innan klockan ringer och känna mig utvilad. I vanliga fall är det tre år mellan tillfällena.

Hej, förresten.

dyermaker sa...

Hej, Mia! :)

Myrkheimr sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Myrkheimr sa...

Mia heter "Fru Myrkheimr". Det här är herrn. ;)

dyermaker sa...

Haha... jag fattade det sedan! Välkommen! :)