måndag, mars 22, 2010

... i vilken vår hjältinna fått tummen ur

Helgen var så fin och mysig. Kanske en smula lat men, med tanke på att min käraste fortfarande var lite krasslig och jag själv var trött efter en arbetsvecka på 47 timmar, det är faktiskt helt okej att vara superlat emellanåt. Och vi läste, lagade mat, tvättade ett par maskiner tvätt, köpte en soffa som vi körde hem till Byn och så eldade vi i kakelugnen. Så helt lamslagna var vi ju ändå inte! Idag kände jag mig laddad för arbete och det har varit en fin måndag! Uppe på högstadiet träffade jag Ingrid och det visade sig att vi hade en gemensam lucka på eftermiddagen, där vi hann klämma in en skön promenad på några kilometer. Tyvärr lyste solen enbart med sin frånvaro, men vädret var milt och gott och vi hade - som alltid - mycket att prata om. På onsdag tar vi kanske en lite längre runda, på vår lunch!

Efter jobbet fick jag då äntligen tummen ur och tog min träningsväska och körde* bort till gymmet/simhallen där jag löste ett årskort och sedan tog jag mig en skön timmes träning där jag varvade kondition (motionscykel och CT) med ett styrkepass. Hur skönt som helst, och som det verkar fungerar det bra med knät, så länge jag inte lägger på belastning på cykeln. Jag kompenserar det med hastighet i stället. Jag kom till och med ihåg att ta med iPoden (den stora) så att jag kunde köra skön musik. Moby funkar fint att cykla till när jag vill ha högt tempo och för styrketräningen är Amy Winehouses album Back to Black helt suveränt! Det jag inte gillar med simhallen är själva duschrummet. Visst, det är en offentlig anläggning men det vore lite småkäckt om det åtminstone fanns enkla väggar som avskärmar duscharna. Lite privacy vill jag faktiskt ha, både för egen del och andras...

Efter middagen (grovmacka med leverpastej och gurka och så en omelett) pysslade jag lite med den lilla iPoden (Shuffle 3rd generation) och nu är den preparerad för såväl cykling som gym och löpning! Imorgon blir det nog en promenad efter jobbet om inte vår APT drar ut alltför mycket på tiden. Jag är på gång!

Och här sitter jag nu i mitt nya, sköna soffynd och dricker te, kollar nyheterna och är skönt trött. Det blir en tidig kväll här, med Jonas och Jesus, tror jag!



* Ja, jag tog faktiskt bilen de två och en halv kilometrarna till träningscentret. Min träningsväska är tung och jag vill inte fresta på knät. Men så snart det blir bara några få grader varmare kommer jag såklart att cykla, istället. Åtminstone när vädret är okej... ;-)

Inga kommentarer: