lördag, mars 13, 2010

... i vilken vår hjältinna har en loj lördag

Åtminstone hade vi inte bråttom ur sängen, i morse. Min käraste fixade en god frukost medan jag duschade. Sedan diskade och donade jag lite, medan han duschade. Tolv var vi iväg och hämtade mitt köksmöblemang. Det är jättefint! Och handbyggt av en snickare. När säljaren berättade det i telefon var jag noga med att låta en anings aning besviken, typ "ajdå... inte IKEA, alltså..?" (fast det sa jag ju inte). Ser mycket gediget ut. Och priset; 300 kronor. Jag fick uppbåda all min behärskning för att inte le ihjäl mig medan vi lastade härligheten på släpet.

Väl hemma igen, via en fiskdisk där vi köpte hälleflundra, fick vi lust att vara ute. Solen värmde så gott! Så vi tog och planterade om/dressade lite krukväxter. Av bara farten fixade vi lite med tvätten sedan, när vi väl kommit oss in igen. Nu är det softande som gäller. Vi har bläddrat lite i kokböcker för att se om våra idéer med hälleflundran skulle kunna funka och tills det är dags för middagslagande blir det lugna gatan. Livet på landet... Jag gillar det!

Jag har beställt litteratur till nästa delkurs också. Vi förväntas läsa en avhandling, en monografi och ett klassiskt (standard-) verk inom vårt område. För min del har jag valt Anne Sofie Roalds "Muslimer i nya samhällen" (monografi) och Jonas Svenssons Women's human rights and Islam (avhandlingen). Maildiskussion pågår, med Jonas, kring vad som kan vara ett lämpligt standardverk. Det rullar på!

Inga kommentarer: