måndag, mars 29, 2010

... i vilken vår hjältinna måndagssvamlar

När telefon och väckarklocka började larma några minuter före sex kändes hela idén med sommartid väldigt korkad. Nu är det ju mörkt igen när jag ska kliva upp!?

Dock kände jag mig en smula upplivad när jag några minuter senare stod i duschen och hörde en koltrast sjunga utanför. Det är nog en av de vackraste fågelsånger jag vet.

Morgonkaffet smakade så där underbart som det bara kan göra när det är belöningen för att jag varit redig och klivit upp riktigt tidigt. Jag önskar bara att jag hade en termosmugg så jag kunde ta med mig en påtår i bilen eller, som idag, på bussen. Det hade för övrigt varit guldläge att ha med en virkning på bussen i morse, men jag tänkte inte på att packa ner någon när vi körde söderut i lördagsförmiddag. Å andra sidan blev det en knapp timmes läsning av Gilsenan, i stället. Bra.

Gårdagen var för övrigt ganska flitig! Vi städade kylskåpet, körde tre maskiner tvätt och var ute i trädgården i flera timmar och krattade och klippte en ohemul mängd rotskott från de stora träden. Dessutom begick vi utomhus-fika-premiär med kaffe och kanelbullar på trappen!


(Märklig trä[d]fågel... ;-))

Inga kommentarer: