torsdag, mars 18, 2010

... i vilken vår hjältinna instämmer

Det här var så bra skrivet att jag bara lägger upp en länk! Och den här var inte så dum, den heller.

Jag har förmånen att ha en modern chef som visar mig och mina kollegor just det förtroende som de 198 omoderna skolcheferna verkar sakna för sin personal. Men ett politiskt beslut i den riktning de 198 bakåtsträvarna önskar skulle skapa oro och bekymmer och garanterat skulle någon skolpolitiker, vars enda erfarenhet av skolverksamhet är de år h*n själv - motvilligt - tillbringade där i sin ungdom, tycka att detta är en jättekäck idé och se till att även skolcheferna i vår kommun rättar in sig i leden...

11 kommentarer:

SiS sa...

Många, många chefer har ju förtroendetid, så varför inte lärare...?? Fattar inte...

dyermaker sa...

Det är en fråga om... förtroende.

lilla gumman sa...

Av alla mina grannar är det bara fyra jag har någon egentlig kontakt med, alla fyra är lärare och jag befinner mig ofta i diskussioner om just detta med förtroendetid. Det jag upplever med dessa fyra lärare är att de två kvinnliga lärarna tar med sig mer arbete hem än killarna. Nu är dem bara fyra stycken så det äsr ju ett tunnt grundlag jag har, men om jag påstår att kvinnliga lärare har ett större behov för grundlig planering och administration än de manliga hasr, är jag ute och cyklar då?

dyermaker sa...

Antagligen är du det. Jag jobbar ju mitt i smeten och ser ingen skillnad i arbetsbörda, direkt. Möjligen kan det vara så att fler män väljer att komma in tidigare till sin arbetsplats, stanna kvar längre på jobbet, eller gå in en kväll/helg och jobba - medan kvinnor kanske hellre väljer att göra en del av sitt arbete i hemmets eventuellt lugnare vrå? Jag vet inte, men det kan ju vara så?

lilla gumman sa...

Intrycket jag har fått är att kvinnliga lärare är mer nogranna med sitt arbete, de vrider och vänder lite mer på varje uppgift innan de ser sig klara med den. Lite som att dem vill försäkra sig mot att "ha ryggen fri", dvs en förklaring på allt och störe kontroll OM något skulle gå snett. Männen i sin tur verkar ta dagarna lite mer "som de kommer" och hellre lösa ett problem när det dyke rupp, istället för att lägga ner tid på förebygging.

Detta är bara observationer från min sida, och de intryck jag har fått, inget personligt mot någon. Svaret på detta vet ni lärare mycket bättre än mig =)

SiS sa...

Ha! Så chefer inger mer förtroende, eller antas kunnas ges mer förtroende än andra, vanliga dödliga då alltså?? :P
Jojo...;)

dyermaker sa...

lilla gumman> Kanske är det du beskriver något som kanske en smula generellt skulle kunna gälla män och kvinnor i allmänhet - men knappast vad gäller en särskild yrkeskår?

Sis> Eller hur...

Caligula sa...

Tycker det ser skitkul ut när Dyermaker börjar med "lilla gumman" och sen säger emot! Härskarteknik i sitt esse, typ! :-p

Jag har inte märkt direkt att det är nån skillnad mellan manliga och kvinnliga lärare v.d.g. förtroendetid. Men generellt är det ju så i samhället att kvinnor (tragiskt nog) tar på sig mer, så jag blir inte förvånad.

dyermaker sa...

Cal> Ja, det är ett skitroligt nick! :D

lilla gumman sa...

Hehe, det ser roligt ut, ja. Har blivit kallad Lilla gumman sedan jag anlände landet i väst. Dem påstår här att jag är "veslevoksen", dvs att jag betér (stavn?) mig som någon äldre än mig. =)

Mina inlägg om kvinnor vs. män i förtroendetid är inga påståenden, bara observationer. På bara fyra lärare :)

Caligula sa...

"Lillgammal"? :-)