tisdag, mars 09, 2010

... i vilken vår hjältinna varit på IKEA


IKEA
, då.

Vi stannade länge i sängen i söndags. Jag tassade upp och satte på kaffe och tog med varsin mugg tillbaka till sängen. När hungern till slut tog överhanden gick vi upp för att duscha och äta frukost – alldeles lagom till att Vasaloppsvinnaren gick i mål. Ett ganska smärtfritt sätt att se på sport, faktiskt; bara kolla själva den rafflande målgången och inget mer. Så kan man väl göra med fopoll och hockey också? Om man nu nödvändigtvis måste kolla, alltså? Min käraste sa, förhoppningsvis mest på skoj, att jag måste lära mig att gilla öl och fopoll. Jag är visserligen ingen direkt ölkille, men jag kan tycka att det är riktigt gott emellanåt. Inga problem. Vad gäller fopollen önskade jag honom lycka till i sina eventuella omvändningsförsök. ;-)

Min käraste, som verkligen är en alldeles unik och mycket speciell (på det mest positiva vis som finns!) man, undrade om vi skulle hitta på något… som till exempel åka till IKEA och kolla ifall jag kunde hitta något snyggt tyg till mitt köksfönster och någon form av insynsskydd till sovrummet (det är så trist att han persiennerna nere för jämnan – de är inte särskilt snygga). Det tyckte jag var en alldeles utmärkt idé. Så vi tog mått på fönstren, drog på oss solglajjerna och åkte till Kalmar i det intensiva vårljuset. Min käraste visade inga som helst symptom på pretraumatisk stress; tvärtom var han fylld av lugn och tillförsikt. Det älskar jag.

Vi strosade oss igenom varuhuset, stannade upp ibland och kollade på fina kök, någon skön soffa och diverse förvaringsattiraljer. Köksavdelningen fick lite extra uppmärksamhet medan vi raskt travade igenom barnavdelningen. Den känns inte särskilt aktuell, om vi säger så.

Tygavdelningen blev den mest positiva överraskningen! Inte bara för att där faktiskt fanns en del roliga och snygga tyger utan för att min käraste visade sig vara minst lika modig som jag – om inte mer! – när det gäller att ta ut svängarna med färger och mönster! Det var faktiskt han som både kom på vilken färg som skulle kunna vara både ursnygg och trendbrytande mitt i allt mitt röda och som sedan hittade tyget! Därutöver fastnade vi båda för några riktigt djärva, färgglada och stormönstrade tyger med mycket 70-talspsykedelisk känsla i. Tyvärr jag kan inte ha dem hemma hos mig eftersom de ständigt skulle hamna i luven på mina persiska mattor och grannarna skulle klaga på allt oväsen, men hemma hos honom blir de grymma. Jag köpte dock en liten stuvbit, för 20 kronor, som antingen får bli ett kuddfodral eller kanske om jag skulle göra en prototyp till en stickväska?

Jag älskar också hur han - apropå upphängningen av min ljusgrå, lite linnestrukturerade sovrumsinsynsskyddare – säger att vi får diskutera hur vi bäst kan lösa det. Delaktighet. Engagemang. Intresse. Se där några av de komponenter som bygger en stabil relation!

Jag har ibland sagt att IKEA är det ultimata relationstestet. I vårt fall handlar det helt klart om konsolidering och fortsatt utveckling, i stället. Me likes, me lovely ones!

1 kommentar:

SiS sa...

Hahaha!! Underbart...JA, IKEA har jag haft som en slags "mätare" på vad det är för kille man träffat..;)Vad blir reaktionen då man föreslår ett besök..? Beteendet inne i varuhuset..? Osv osv...Säger mer om personen än många timmars samvaro UTAN IKEA besök...:D