fredag, mars 05, 2010

... i vilken vår hjältinna gör en upptäckt

Det är ju fredag! Igen! Fin Fredag! Sådant gillar jag. Som om det inte räckte med glada ögon och lite extra omsorg om klädseln är himlen klarblå och vinden stilla. Det här blir en bra dag!

Jag har bara två lektioner och mellantiden ska jag ägna åt att planera en del inför nästa vecka. Grovplaneringen är gjord men jag har ett par idéer jag vill utveckla lite till. Jag brukar diskutera med mina elever om vad vi ska arbeta med och ibland också hur vi ska göra det. Men de är tyvärr såpass vana vid att någon annan tänkt åt dem i det fallet att de är lit trögstartade. Men skam den som ger sig. Elevdemokrati ska inte vara något hittepå utan på Riktigt. Jag jobbar på det.

Efter arbetsdagens slut väntar tvättstugan. I övrigt får helgen komma precis så snabbt den vill; jag är beredd! Janne kommer hit efter sin arbetsdag och har en av sönerna med sig. Det blir ju kul att träffa ett av hans barn. När vi ätit kör vi in till Växjö för att få oss lite kvalitetsmusik til livs; Abramis Brama! JÄJ! Sonen åker sedan åt sitt håll och vi åker hem igen. Jag kör ikväll, för jag ska jobba imorgon. Cambridge Advanced English Certificate Exam. Spännande!

Inga kommentarer: