söndag, oktober 11, 2009

... i vilken vår hjältinna ser tillbaka

Nu är det gott och väl oktober. Hög tid att börja med lite tänk och planering inför julen så att alla former av stress undviks. Jag tänker främst julklappswise, dårå. Jag har börjat klura och greja lite med julklappar redan, alltså. På Fejan finns en liten käck funktion som heter "Anteckningar". Där kan man t ex skapa sig en liten önskelista. Det gjorde mina barn förra året och det var jättebra, för då kan man ju plocka ut saker som verkligen är önskade och kommer väl till pass och prioritera dessa.

Jag gjorde även en egen önskelista:

* Ännu mer kärlek
* Jobb och lägenhet någon annanstans
* En Moccamaster
* En kökswalla
* En JÄVLIGT snygg RÖD axelremsväska, kanske? Fast då måste den vara väldigt röd. Och väldigt snygg.
* Japanska träsnitt med shungamotiv

Hmm... Jag kommer inte på något mer, ju.

Jo, förresten: En fjordhäst.

Hur föll den ut, då? Mycket väl, faktiskt. Jag har fått ännu mer kärlek under året, både från mina redan nära och kära, men också i form av en återupptagen och mycket välkommen närmre relation med min äldsta lillasyster liksom lite nya vänskapsrelationer.
Jag fick också både jobb och lägenhet någon annanstans. Och det med råge. Jag fick mitt jobb på egna meriter och i konkurrens med över 100 andra sökande. Och lägenheten; ja, jag fick ju ett förstahandskontrakt i ett mycket mysigt område, eller hur?
En Moccamaster fick jag också och den gör stans godaste ni-vet-vad!
Kökswallan gick det sämre med. Att det ska vara så svårt att hitta lämpligt tjänstefolk nuförtiden..?
Den jävligt snygga röda axelremsväskan hittade jag på Myrorna för 80 spänn en junidag när jag var och shoppade med Netti, på söder!
Shungamotiven lyste med sin frånvaro, men det kan jag leva med. Och inte fick jag någon fjording, heller. Men det var nog lika bra. Den hade aldrig trivts här i stan.

Hur ska då min önskelista i år se ut? Det ska jag klura på nu.
Hur ser era önskningar ut, me lovely ones?

4 kommentarer:

Jajja sa...

Vilket sammanträffande egentligen, idag har jag hittat min önskelista från förra året. Min tanke är att revidera den lite, men fortfarande består den av mest böcker faktiskt. JAg är nog en riktigt tråkig person att köpa presenter till!

Kram på dig!

Catharina sa...

Fjordhäst? Syrran har ju en liten söt föling till salu*L*. Eller kan vi bara åka dit så du får rida lite på mamman ;). Se stalldacke.zoomin.se

dyermaker sa...

Vanja> Jag pratade med Jenny igår och det lutar åt att vi faktisikt gör det vi pratade om förra julen; var och en köper sin egen julklapp! På så vis lägger man vad man har råd med på det man vill ha. ;) Vill man sedan köpa något symboliskt till andra får det inte kosta mer än 50kr. Jag tycker det är en skön tanke. :)

Själv önskar jag egentligen ingenting. Möjligen en SRF-biljkett och det är mest för att jag tycker den är för jädra dyr. Ockerpris.

Catharina> Åh! Sweet! :)

Anonym sa...

Vi har en fjording på ridskolan, Kimmy heter han och som en sa: "Skulle han vart människa skulle han vart huligan!" Jättesöt och full i sjutton. Älskar att testa ryttaren men egentligen mycket snäll för han vet precis hur mycket han skall bråka. Låter inte det som nåt för dig? Vi får ta svängen förbi när du kommer till oss!// Malin