måndag, oktober 12, 2009

... i vilken vår hjältinna ångat på

Saker jag var glad för i morse, ändå:

- Det regnade inte när jag kilade ner till busshållplatsen
- Bussen var i tid

Ibland behövs det inte så mycket mer än så för att humöret sakta ska lyfta. Dessutom var det ju najs att ha ett nytt tunnelbaneprojekt att pyssla med på vägen. Det härliga garnet jag köpte är inte direkt lättvirkat. Jag tror det funkar bättre att sticka med. Men nu har jag påbörjat arbetet och det ser himla snyggt ut, så jag fortsätter.

Dagens scoutjobb: När jag kom ut från tunnelbanan hade jag så när trampat på en iPod som någon tappat. Eftersom jag verkligen inte har tid att ränna hos polisen med sådant gick jag in igen och lämnade den till spärrvakten. Hoppas den kommer tillbaka till sin matte/husse.

På jobbet hann jag med en kaffe och gott morronsnack med Solbritt innan arbetsdagen brakade lös. Från kvart över åtta till kvart över tolv hade jag så fullt upp att jag faktiskt inte ens hann gå på toa. När vi skulle promenera bort till Vällingbyskolan för lunch dök ett par mattläggare upp. Eftersom säkerhetstänket kring lås, accesser etc får Fort Knox att verka småfjantigt var det ju inte tal om att de skulle få husera fritt i lokalerna för att mäta och greja. Visserligen har de gjort jobb för oss tidigare och kommer från ett välrenommerat företag men... jäjä... Jag erbjöd mig glatt att "offra" mig och stanna kvar eftersom lunchen för dagen, potatisplättar med lingonsylt, knappast kvalar in som LCHF direkt... Sprang ner till Konsum och köpte ett grillat kycklinglår och en förpackning cocktailtomater och det fick bli min frugala lunch. Men jag fick ju hela tiden avbryta för att låsa och låsa upp och sedan hjälpa en föräldraledig kollega, som dök in, med att få håll på en användbar dator. Inte mycket till rast där heller, alltså. Och sedan drog det ju igång igen med elever och engelska i olika varianter och lite peppning och städande i arbets/klassrummet och så fick jag klart tre stora affischer som jag utformat så att målen för godkänt i kursplanen blir tydliga och ordentligt konkretiserade för eleverna. En till varje grupp. Och så lite viktigt pratande/bondande med elevassistenterna; våra hjältar. Jag hann fan inte med en mugg eftermiddagskaffe, ens.

På väg till tunnelbanan kände jag att vädret växlat. Morgonens ändå ganska milda och medgörliga väder hade visserligen ljusnat något i kanterna men i gengäld blåste en snålkall vind. Skönt att jag fick med mig vantarna! Till Alvik fick jag sällskap med Malin och resten av vägen virkade jag och kopplade bort allt annat.

Det var extra skönt att komma hem efter en dag som denna. Jag kokade ett gäng ägg (bra att ha med till frukost och mellanmål) och gräddstuvade bladspenat. Åt spenaten med god aptit och ett klyftat ägg. Enkelt och gott.

Strax ska jag gå ner till källarförrådet och ställa lite grejer. Tror Matilda har med sig lite och behöver nog baxa i ordning lite. Sedan ska jag snabbkolla en DVD med en teveserie vi ser på engelskan varje vecka. Notera nya/svåra ord och fundera på någon uppgift till programmet. Plocka i ordning inför morrondagen, ta en varm dusch, se Livet i Fagervik (som är sevärd på ett lite rart och småputtrigt vis) och sedan ramla i säng.

Imorgon blir det en ännu längre dag.

Och fixade jag körkortsfotot?
Nä.
Just det.

Inga kommentarer: