fredag, oktober 30, 2009

... i vilken vår hjältinna hunnit med

I sakta mak har jag ändå fått en del uträttat såhär långt, idag. Jag fick en skön liten promenad till Posten i Skarpis samt ett trevligt samtal med en käck postkassör. Nytt körkort har jag nu och när jag tittade på det insåg jag att jag i måndags firade 25-årsjubileum som bilförare. Från Skarpis tog jag bussen till Farsta Centrum där jag gjorde exakt de ärenden jag tänkt mig och varken mer eller mindre. Sedan tog jag bussen hem, gick inom affären och helgprovianterade och så snart jag kom inom dörren här hemma packade jag ur kassen och tog fram dammsugaren. Alla golv fick sig en överhalning, dammtorkning exekverades flinkt liksom finskurning av badrummet, diskbänken, spisen etc och så avslutade jag städexcesserna med att våttorka alla golv. Helgfräscht och fint nu!

Innan eftermiddagsmörkret tränger sig på ville jag fixa kontakten till röda taklampan och det tog väl vid pass fyra minuter att ordna, inklusive att hänga upp och höjdjustera den. Varde ljus!

På Panduro köpte jag lås till vaxad lintråd och en kulkedja som jag införskaffade på Skolforum, i en pysselmonter, tillsammans med platta metallringar med små utrop eller deviser på. Av dessa förfärdigade jag väldigt enkelt och opretentiöst fyra rara små halsband till fyra ännu rarare barn:
















Jag hade tänkt köpa ett par ramar på Gallerix, men knallade förbi Expert medan jag letade efter det och sipåfan om de inte hade halva priset på en del ramar. Så jag köpte två där, för marginellt mer än vad en skulle kostat på Gallerix och nu har jag monterat beställning No2 och såhär blev det:


















Solen börjar sjunka över hustaken och en varmt gulrött sken lyser upp mitt vardagsrum. När mörkret faller ska jag tända ljus och krypa upp i soffan med en mösstickning till Johnathon. Han har önskat sig en svart luva i samma sköna, mjuka ullgarn som Jennys mössa och det ska han väl kunna få, den raringen.

Det är verkligen en Fin Fredag, me hearties!

3 kommentarer:

Jajja sa...

Trevlig helg Magdalena! KRAM

Matilda sa...

Åååh! Är den längst till vänster till mig? Eller till en helt annan syskonflock? :D KRAM mor, och ha en fantastisk helg!

dyermaker sa...

Visst är den det, Matilda! Den kommer med posten en dag! :)

Kramåpuss tillbaka - ha det absolut underbart, du också!