torsdag, oktober 29, 2009

... i vilken vår hjältinna gör en halv Lassie

















(Stefan)

Ser på Existens med ett halvt öga men bägge öronen, samtidigt som jag sitter och syr på ännu en beställning och hör en röst jag känner väl igen. Tittar upp och ser att det är Stefan Arvidsson, min supersköna handledare och lärare från religionsvetenskapen, som intervjuas i frågan om detta att delar av Svenska kyrkans prästutbildning bedrivs - smått i smyg - på våra universitet, och finansierat av oss skattebetalare.

- I högskolelagen står det att alla kurser ska vara öppna för alla, oberoende av t ex vilken religion man har, säger religionsvetaren Stefan Arvidsson. Men det här är kurser som riktar sig till personer som är aktiva i och vill bli präster i Svenska kyrkan. Så på det sättet tycker jag att de är lagvidriga. (Kursiverat utdrag från SVT:s hemsida)

En massa roliga och fina minnen från studietiden ploppar upp och jag kommer på att jag helt enkelt bara måste kolla upp den där distanskursen mot Växjö, som innebär mestadels självstudier och där jag skulle kunna jobba med en D-uppsats. Både Stefan och Jonas Svensson finns på VU nu, och jag skulle mer än gärna ha dem som handledare igen, med all den kunskap, erfarenhet, bredd och den intellektuella spänst de besitter!








(Jonas)


8 kommentarer:

Caligula sa...

Måste kollas som sagt! Vad har Jonas Svensson skrivit om? :-)

dyermaker sa...

Han skriver mestadels om islam - och olika inomislamska fenomen, som t ex kvinnors rättigheter/ställning och medicinska frågor, Hiv/AIDS t ex och även genteknisk genetik (vilket vi givetvis fick skriva något paper om... ;)

Anonym sa...

Mmm...låter som en lysande idé*L*! Tycker jag absolut att du ska göra!
Kram

dyermaker sa...

Will do, Ina! ;)

Caligula sa...

Låter intressant! :-)

Snorkfröken är ett fint namn! Min älsklingsbimbo i Mumindalen där jag bosatt mig! :-)

dyermaker sa...

Snorkfröken är dessutom en underbar vän och vacker kvinna! :)

Jonas Svensson sa...

Du är så välkommen så. Skicka Stefan ett mail. Kursplanen finns på den nya hemsidan lnu.se

Ha det
Jonas

dyermaker sa...

Will do! :)))