torsdag, oktober 22, 2009

... i vilken vår hjältinna har haft studiedag

Mötet på förmiddagen blev bra. Vi hade helt öppna och fria samtal, i mindre grupper, kring vår elevsyn, hur vi bemöter våra elever, vilka förväntningar vi har på dem, på oss själva och på varandra. Mycket klokt och bra blev sagt och vi fick till några riktigt konstruktiva och befruktande diskussioner. Efter lunchen diskuterades det lagtexter kring "Åtgärder för tillrättaförande av elev". Regler kring hur elever får stängas av från undervisning alternativt avvisas helt från alla stadens skolor under en längre tid. Inte så jättelivade grejer, men viktigt att veta om.

Jag kände mig ganska pigg när jag traskade iväg från jobbet (och tog en omväg via Lagerhouse för att köpa ett litet pris till morgondagens Halloweentävling... det blev ett litet änglaspel - fast med döskallar) men jävlar vad jag var irriterad på tunnelbanan hem. Min bambuvirknål hade en liten mikroflis som hakade fast i jävelgarnet som är lite elastiskt och absolut skitknepigt att göra halvstolpar med. Bredvid mig satt en liten chilenare som hela tiden försökte kväva sina hostningar, sådär UHUH... UHUH... UHUH... så att jag, som aldrig bryr mig om folk är lite förkylda, började fundera på om det var Nya Influensan eller TBC... och jag var nära *måttar med tummen och pekfingret* att säga till honom att hosta ordentligt eller flytta på sig. Och knappt hade han gått av (frivilligt...) förrän det klev på en kille med hörlurar som musiken liksom pyser ur hela tiden... BMM-psscht... BMM-psscht... BMM-psscht... och han SMASKADE ett stort, kläggigt tuggummi med öppen mun så saliven sprutade ut i takt med tuggandet... UNGJÄVEL... Jag ville bara nita fanskapet... BLEH. Jag kom nästan ända till Hökis innan jag hade taggat ner. Antagligen var jag mycket tröttare än jag insåg...

Så det är extra skönt att sitta i soffan nu, trött men mätt och nöjd, med ett glas rött i handen och en syrra i telefon. Planer för kvällen: göra så lite som det överhuvudtaget är möjligt. Och möjligen öva lite på dekadensen. Jag borde förföra någon också - i dekadensens tecken - men utbudet i mina hoods är tämligen klent, liksom. (Häromdagen fick jag tipset att nätdejta... "Det är så bra... man kan kolla in karlarna i lugn och ro... och svara på mail när man har tid... " Så kan det nog vara, men jag är mycket skeptisk. Tror inte det är min grej, liksom.) Så det får läggas på is. En annan sak jag borde göra är att dricka singelmalt och röka mig en aromatisk Cohiba. Men det får isåfall bli nästa helg, när jag har fått lön. Om det nu blir några pengar öer när jag köpt den där Rammsteinboxen De Luxe... ;-)

Inga kommentarer: