onsdag, oktober 21, 2009

... i vilken vår hjältinna är väl förberedd


After Worken var trevlig och avspänd. Lite god mat, ett glas vin och småprat. Bra så. Malin och jag tog sällskap hemåt på tunnelbanan och hade ett mycket intressant samtal. Jag har ofta det med Malin. Jag vet inte om det är hon eller jag. Det mest troliga är att det handlar om kombinationen. Vi pratar om relationer. Inte nödvändigtvis kärleksrelationer, men det också. Egna. Och andras. Inte som skvaller (skvaller är ganska tråkigt) utan mer från en fenomenologisk utgångspunkt. Detta att man ser vad man ser i andras relationer; men det man ser är vanligen bara det som paret - eller en enskild part - vill visa omvärlden. Egentligen har man inte en aaaaning om vad som pågår, ens mellan människor man känner väl. Hur många blir inte totalt överraskade av nära vänners separationer, eller skilsmässa och säger (eller tänker): "Men... de som alltid verkat så lyckliga och som sett ut att ha det så bra..?" Sådana saker pratar vi om, Malin och jag, när vi åker tunnelbana. Bland annat.

I morgon är det studiedag. Jag har förberett mig genom att lacka naglarna lila och lagt fram lite trevliga kläder. Det får räcka så. För fredagens Halloweentema har jag köpt svart nagellack (som jag lägger på imorgon kväll) och tagit fram en orange ljuslykta med ett litet spöke. Det får också räcka. I skolan har jag gjort ett par affischer och satt ihop en liten tävling med ordlekar kring Halloween. In English, of course.

Studiedag innebär också lite sovmorgon för mig. Det räcker om jag är på jobbet typ kvart i nio. Jag får alltså sova en extra timme! JÄJ! Och... jag tänker komma mig i säng alldeles strax så att jag verkligen får lite extra sömn också. Skönt och välbehövligt!

Sweet dreams, me lovely ones!


Inga kommentarer: