lördag, oktober 03, 2009

... i vilken vår hjältinna har en så skön lördag

Vilken härlig lördagsmorgon! Vaknade vid sju men lyckades somna om och vakna på rätt sida av nio, om än med knapp marginal. Kom i myskläderna medan kaffet puttrade klart i köket, fick på fyrans morronteve och kröp upp i soffan med kuddar, kaffe, DN och mormorsrutorna. Ljusgrått och lite blåsigt ute. Men skafferi och kyl är fyllda och en försvarlig laddning värmeljus finns i ett köksskåp. Kör lite jazzskivor i CD-växlaren; Jan Johansson, John Coltrane och Mike Stern. Alldeles nyss kom jag mig äntligen ur soffan efter att ha sytt ihop mormorsrutorna och virkat klart ett axelband till väskan. Brunchade på två stekta ägg och ett paket bacon. Nu står jag mig till kvällen och då blir det ost och vin. Förkylningen har varken backat eller brakat lös. Men jag har i alla fall inte knaprat i mig några panodil. Alltid något.

DNs Boklördag recenserade och tipsade och det slog mig att jag inte läst en enda av de aktuella böckerna. Jag är måttligt sugen, dessutom. Möjligen vill jag läsa Mikael Nyqvists När barnet lagt sig och Monika Fagerholms Glitterscenen. Köpstopp på böcker, men jag ska kolla bibblan.

Dessutom fanns dottern till en av "mina" Annor (en av de två i Halmstad) med på bild på uppslaget s 14-15, där hon uppträder med Moto Boy i vad jag gissar är Caroli kyrka i Malmö. Jag och denna Anna träffades faktiskt första gången då flickebarnet skulle provspela min viola! Blir hon superberömd har jag dessutom en exklusiv CD-utgåva av hennes band Uganda (The Third Episode) som säkert blir värd massor av pengar, men som jag givetvis aldrig kommer att sälja. Blir hon inte en megastjärna så har jag skivan i alla fall! ;-)

Nu har alltså två personer jag känner (en mer och en mindre) varit med i DN under en och samma vecka. Undras vem jag får läsa om härnäst?

Nu är kaffet klart och innan jag häller upp det ska jag dra fram strykbrädan (jo, jag har en sådan faktiskt!) och pressa lite på det plommonfärgade projektet som sedan ska monteras och stickas en halsringning på! Jag passar på att byta soundtrack också; nu blir det Lasse Winnerbäcks senaste - Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen.

Stay tuned, me lovely ones!

Inga kommentarer: