torsdag, oktober 15, 2009

... i vilken vår hjältinna är på gång

Ett "coachsamtal" med min livskloka vän och "mentor" efter jobbet igår, via FB-chatten, gav mig lite att tänka på. Tankar kring vad jag kan påverka och vad jag inte kan påverka. Och vad jag tillåter påverka mig. Hur jag kan vända saker jag inte gillar (som att vakna vid fyra och verkligen inte kunna somna om) till något jag gillar (som att i förväg bestämma mig för att använda den tiden till lugn meditation, om jag skulle vakna). Begrundande detta loggade jag ut, stängde av teven och kokade mig en stor mugg te. Sedan tappade jag upp ett varmt skumbad, tände ljus i badrummet och laddade CD-spelaren med Miles Davis, Mike Stern och Billie Holiday. Låg en lång stund och bara filosoferade och lät tankarna vandra, i den varma vattnet. Drack lite av teet. Blundade. Sedan klev jag upp, frotterade mig sakta torr och gosade in en riktigt skön, mjuk crème. Och gick och la mig. Läste en liten stund. Somnade, till mjuka jazztoner, före nio. Och sov till väckaren drog igång kvart över fem. Nu känner jag mig visserligen lite morgontrött, men mitt sinne är stilla och avslappnat. Det kommer att bli en väldigt fin dag idag!

Åtta är klart bättre än sex. Om vi pratar sömntimmar.

5 kommentarer:

Jajja sa...

Vilken bra vän du har, som kan få dig att tänka om lite. JAg är glad att du fick sova ut idag!
Ha en underbar dag!

P.s TACK, för dina fina kommentarer!

dyermaker sa...

Ja... jag har väldigt bra vänner! Du är ju en av dem! :)
*kram*

Caligula sa...

Åtta timmar hvila, åtta timmar fritid, sex timmar arbete, två timmar sex.... När Mona föreslår det ska jag rösta på Socialdemokraterna!

Fast kanske inte Mona ändå när jag tänker efter... ;-)

Maria sa...

Vilken fin bild och vad fint och städat du har det runt ditt badkar!
Runt mitt är det en himla drös av schampo-flaskopr, duschcreme, fotfilar etc etc etc.. lite kattleksaker tror jag också haha :)
(har en liknande bild på min Facebook)

KRAM!

dyermaker sa...

Cal> Det är ju din idé, så jag röstar på dig! ;)

Tack, Maria! :) Jag har mina prylar på en hylla, vid andra änden av badkaret. Men det ser också rätt prydligt ut. :) Jag gillar lite ordning & reda. :)