tisdag, oktober 13, 2009

... i vilken vår hjältinna får undan

Nu är jag nästan ikapp med allt det som jag vill göra här på jobbet. T o m lite tråksaker som uppdatering av åtgärdsprogram, skickande av inbjudningar till utvecklingssamtal, städande av pappershögar, insättande i pärmar och ordnande av elevarbeten är undanstökade.

Jag börjar också få rejält flyt i själva undervisningen. Lektioner låter sig sällan planeras på vanligt vis, sådär som att jag tänker att "på tisdag ska vi göra det här..." eftersom jag vanligen har elever som befinner sig allt emellan engelskakunskaper i nivå mer årskurs fyra och på god väg mot ett rejält VG för nian. I samma grupp. Bara idag hade jag elever som skulle lyssna på inlästa texter och hörövningar ur tre olika arbetsmaterial. Två CD-spelare. Inga hörlurar. Jippi. men vi löste det också. Slängde in en CD i datorn. Två i varsin CD-spelare, då. Och två elever hade med sig egna in-ears. De övriga fick höra högt på sitt... samtidigt ska jag rådda med en duktig elev som skriver på ett VG-arbete och få två "satelliter" att landa överhuvudtaget. Men det går. Jag har utvecklat några extra par öron och händer. Det ser lite lustigt ut, men what the heck; vad gör jag inte för konsten?

Som grädde på moset har jag börjat fundera på att hotta upp mitt - och elevernas - arbetsrum en smula. jag tror fanimej vi ska skaffa oss gardiner. Och den där stora, grå blomkrukan ska få en invånare, tänker jag. Vi har redan fint och prydligt och snygga röda ljuslyktor av glas på det stora bordet i mitten av rummet. Men det finns utrymme för förbättringar.

Nu tänker jag laga mig en mugg te och pyssla med en lite mer långsiktig arbetsplan för de som siktar på G, respektive VG, åtminstone.

Till yttermera visso har jag kirrat foto till nya körkortet.

Inga kommentarer: